Wat doet een financieel adviseur voor je?

Wat doet een financieel adviseur voor je?

Een financieel adviseur rekent advies- en bemiddelingskosten voor zijn werk. Als de adviseur alle benodigde informatie heeft, bekijkt hij welke financiële producten aansluiten bij de klant. Ook kijkt de adviseur daarbij of u deze producten kunt betalen en hoeveel risico u wilt nemen.

Wat doet een onafhankelijk financieel adviseur?

De onafhankelijke adviseur kijkt voor elk onderdeel welk product in de markt het beste aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden. De kans is groot dat de hypotheek en de verzekeringen niet van dezelfde aanbieder zijn. Dit kan je veel geld schelen en vaak heb je betere voorwaarden.

Waarom werken als financieel adviseur?

Als financieel adviseur heb je het voorrecht om mensen daarbij op weg te helpen. Je bent als financieel adviseur veel onder de mensen. En je blijft bij op het gebied van nieuws en vakkennis. Je eigen financiële situatie is verzekerd in de vorm van een goed inkomen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Hoe werkt financieel advies?

De financieel adviseur inventariseert je persoonlijke en financiële situatie en houdt rekening met jouw wensen en mogelijkheden. Vervolgens komt hij of zij met een advies voor het afsluiten van een financieel product. Een financieel adviseur kan voor een bank werken, maar ook zelfstandig te werk gaan.

Wat kost een financieel adviseur per uur?

Het uurtarief van een adviseur varieert tussen de € 80 en € 175. De kosten moeten uiteraard in verhouding staan tot het werk dat de adviseur heeft gedaan. Mocht je toch een onredelijk hoge rekening krijgen voor het gegeven hypotheekadvies, meld dit dan op het meldpunt van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Hoeveel verdien je als financieel adviseur?

Een financieel adviseur verdient ongeveer tussen de € 2500 bruto en ruim € 4000 bruto per maand. Het kan zelfs oplopen tot € 4500 bruto per maand inclusief bonussen. De opbouw van het salaris wordt bepaald door een aantal factoren. Naast de opleiding en cursussen wordt ook gekeken naar de ervaringsjaren.

Wat verdien je als financieel adviseur?

Een financieel adviseur verdient ongeveer tussen de € 2500 bruto en ruim € 4000 bruto per maand. Het kan zelfs oplopen tot € 4500 bruto per maand inclusief bonussen. De opbouw van het salaris wordt bepaald door een aantal factoren.

Wie kan financieel advies geven?

Wanneer je financieel advies geeft, moet je in de meeste gevallen in het bezit zijn van een vergunning die wordt afgegeven door de Autoriteit Financiële Markten (hierna: AFM). Daarnaast moet de adviseur in het bezit zijn van een Wft-diploma.

Is financieel advies aftrekbaar?

De kosten van het hypotheekadvies zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting voor zover ze te maken hebben met de hypotheek zelf. Advieskosten voor verzekeringen bij de hypotheek zijn niet aftrekbaar. Kijk voor meer informatie naar hypotheekrenteaftrek.

Wat kost een financieel adviseur per maand?

Financieel adviseurs rekenen vaak met een vast bedrag als het om duidelijk afgebakende werkzaamheden gaat, zoals een financiële planning. Dan moet u rekening houden met een bedrag van gemiddeld € 1.000,- in totaal.

Hoe word je een financieel adviseur?

Financieel adviseur wordt je door een Hbo of WO opleiding in de richting van de economie of financiën te volgen. Voorbeelden zijn Hbo Accountancy, Management, Economie en Recht (MER) en WO Bedrijfseconomie.

Wat doet een adviseur inkomen?

Je kunt gegevens van de klant inventariseren, een risicoanalyse opstellen, een passende oplossing adviseren, het advies beheren en begeleiding bieden bij schadebehandeling.