Wat betekent lampje auto?

Wat betekent lampje auto?

Wanneer er een waarschuwingslampje brandt, wil dit niet altijd zeggen dat er iets moet gebeuren. Een groen lampje geeft namelijk aan dat dit systeem naar behoren werkt. Een geel/oranje lampje geeft aan dat u de auto spoedig moet laten nakijken, maar duidt niet op acuut gevaar.

Hoe kan ik mijn auto resetten?

Dit werkt op een vrij eenvoudige manier en is door iedereen uit te voeren;

  1. Open de motorkap.
  2. Haal de plus en min pool van de accu.
  3. Trap het rempedaal voor een tiental seconden in om de reststroom uit het systeem te leiden.
  4. Wacht 5 minuten.
  5. Sluit de accu weer aan.

Hoe werkt auto uitlezen?

Hoe werkt het uitlezen van het motormanagement ECU: Het uitlezen gebeurd door middel van aansluiting van de diagnose stekker in uw auto deze is te vinden onder uw motorkap of onder uw dashboard. Het grote voordeel van het uitlezen van de ECU is dat het zoekgebied van de storing verkleind wordt.

Wat als het lampje van de koelvloeistof brandt?

Er is iets mis met je koelsysteem. Daardoor kan de motor oververhit raken en ernstige schade oplopen. Stop en kijk of er nog voldoende koelvloeistof in het reservoir zit. Vul zo nodig koelvloeistof bij.

Kan je rijden met koelvloeistof lampje?

Wel is het sterk af te raden om door te rijden als het koelvloeistof lampje brandt aangezien dit schade kan opleveren aan de motor. Het grootste risico wat je hierbij loopt is dat de motor oververhit kan raken. Op het moment dat het lampje brandt geeft dat natuurlijk aan dat er te weinig koelvloeistof aanwezig is.

Kan je zelf auto uitlezen?

Voor het uitlezen heb je het volgende nodig: een Android smartphone of tablet, een OBD2 Bluetooth iDongle verbinding en een app zoals Torque of OBD Car Doctor. Je steekt de OBD2 iDongle in de OBD2 aansluiting van je auto en verbindt deze met een Android smartphone of tablet.

Wat kost het uitlezen van een auto?

De kosten voor het uitlezen van een auto zal gemiddeld op 35,- euro liggen. De reden van het prijsverschil is dat elke garage daar een andere prijs voor hanteert. Ook het uurloon van de garage heeft daar invloed op. Zo is het uurloon bij een dealer altijd hoger dan bij een universele garage.