Wat betekent Hoofdvervaldatum?

Wat betekent Hoofdvervaldatum?

Jaarlijks verlengt de verzekeraar de autoverzekering op de zogenaamde hoofdvervaldatum. Bij het verlengen van de autoverzekering kijkt de verzekeraar of je schadevrij hebt gereden óf dat je een schadeclaim hebt ingediend. Wanneer je schadevrij hebt gereden, krijg je een extra schadevrij jaar.

Wat is inbraakschade?

Woonverzekering en inbraak Als er wordt ingebroken, kan er ook schade ontstaan aan je huis, zoals een kapotte deur. Alles wat vastzit aan je huis en wat je dus niet kunt meenemen hoort bij het woonhuis en valt onder de opstalverzekering.

Is inbraakschade verzekerd?

Inboedelverzekeringen dekken zowel schade door inbraak als door diefstal. Ook schade door een poging tot diefstal of inbraak is verzekerd. Om fraude te voorkomen, eisen verzekeraars wel dat je aangifte doet bij de politie.

Wat is Premieverrekening?

De regel uit artikel 6:127 lid 2 BW brengt met zich mee dat een door de verzekeringnemer verschuldigde premie in beginsel verrekenbaar is met een schade-uitkering aan diezelfde verzekeringnemer. Dat klinkt natuurlijk logisch. Het maakt voor de verrekening in principe niet uit om welke premies en verzekeringen het gaat.

Wat is de Premievervaldatum?

Datum waarop de premie (jaar-, kwartaal- of maandpremie) verschuldigd wordt.

Wat is een verzekeringsjaar?

Opbouw schadevrije dagen of maanden Schadevrije jaren bouw je in normaal gesproken per verzekeringsjaar op. Het kan zijn dat je géén schadevrij jaar meekrijgt als je tijdens het verzekeringsjaar wisselt van verzekeraar. Een schadevrij jaar mag worden gegeven als de autoverzekering een half jaar loopt (185 dagen).

Wat te doen bij inbraakschade?

Bel dan direct 112! Ga er niet zelf op af. Als je melding maakt van een inbraak die al heeft plaatsgevonden, komt er een agent bij je thuis om de situatie te bekijken en jouw aangifte op te nemen. Gestolen bankpassen of telefoons kun je het beste zo snel mogelijk laten blokkeren.

Hoeveel contant geld verzekerd bij inbraak?

Het beleid hierin van verzekeraars verschilt sterk. Er zijn verzekeraars met een ruime dekking tot wel 1.500 euro, maar de meeste verzekeraars bieden een veel beperktere dekking. Er zijn verzekeraars die maar een vergoeding geven tot maximaal 250 euro bij diefstal. Pas dus op met het thuis bewaren van contant geld.

Hoeveel contant geld is verzekerd bij inbraak?

Wat dekt een diefstalverzekering?

De diefstalverzekering is een optionele dekking die je kan toevoegen aan jouw brandverzekering en dient je te beschermen tegen diefstal en vandalisme. De verzekeraar vergoedt je financieel voor de schade aan jouw woning en inboedel ten gevolge van vandalisme of (poging) tot diefstal.

Wat is een Clausuleblad?

Bij de polis kan een clausuleblad worden bijgevoegd waarop de clausules die op de overeenkomst van toepassing zijn staan genoteerd. Een clausule is een aanvulling op de voorwaarden.