Wat betekenen de nummers op de eieren?

Wat betekenen de nummers op de eieren?

De regel is grofweg: hoe lager dit nummer hoe hoger het welzijn voor de kippen.

  • Biologische eieren – eicode begint met het nummer 0.
  • Vrije-uitloopeieren of graseieren – eicode begint met het nummer 1.
  • Scharreleieren – eicode begint met het nummer 2.
  • Kooi-eieren – eicode begint met het nummer 3.

Welke massa kan een ei dragen?

Welke massa kan een ei dragen Je kan 2,5 tot 3 kg per ei toevoegen op de plateau. Dat is ongeveer de massa van een flinke kip. Een ei is dus supersterk, maar toch kan een klein kuikentje het breken.

Wat betekent de code die op eieren gestempeld staat?

Het eerste cijfer (van 0 tot 3) geeft aan hoe de kippen leven. Hoe lager het cijfer, hoe meer aandacht voor dierenwelzijn. Vervolgens komt de lettercode van het land van herkomst (BE voor België) en als laatste het registratienummer van de producent (in België 4 cijfers, soms gevolgd door het hoknummer).

Welke eieren zijn het beste voor de kip?

Vind je dierenwelzijn belangrijk, dan zijn biologische eieren en vrije uitloopeieren een goede keuze. De kippen krijgen ruimte en kunnen naar buiten. Ze kunnen een stofbad nemen en hebben afleiding, zodat ze elkaar niet gaan pikken.

Wat is het verschil tussen machinaal en natuurlijk broeden?

Bij het natuurlijk uitbroeden zorgt de ouder voor het regelmatig keren van de eieren. Machinaal broeden wordt vooral toegepast voor het op grote schaal uitbroeden van eieren of bij kippen waarvan de hennen niet broeds willen worden; dit kan bij sommige gefokte rassen het geval zijn.

Kun je een ei kapot knijpen?

Als je in een ei knijpt, wordt de kracht goed over de ronde schaal verdeeld. Daardoor kun je een ei niet zomaar stukknijpen. Bij een ei met een barst wordt de kracht een stuk minder goed verspreid. Daardoor kun je een gebarsten ei wel stukknijpen.

Wat zijn XL eieren?

Er zijn geen maten beschikbaar ( dus geen afzonderlijke S / M / L / XL eieren) en geen onderscheid in bruin of wit. Alles wordt gewoonweg geraapt en in de doosjes gestopt. Het komt dus voor dat je hele kleine eitjes en hele grote eitjes krijgt, of bruine of witte of alles door elkaar.