Waren er bommen in de Middeleeuwen?

Waren er bommen in de Middeleeuwen?

De kogelvormige bom werd tot het begin van de 20e eeuw in oorlogen gebruikt. Deze handbom ontstond in de tweede helft van de 17e eeuw en was een vroege versie van de handgranaat. In die tijd waren belegeringen gangbaar, en de handbom was een effectief wapen tegen vijanden die achter een verdedigingswal lagen.

Waar stonden de soldaten de vijanden op te wachten?

Op een heuvel of bij een brede rivier. Dat was om het voor de vijand extra moeilijk te maken. Maar het was ook heel belangrijk dat er genoeg voedsel en water in de buurt was. In ruil voor bescherming gaven de boeren uit de omgeving een gedeelte van hun oogst aan de kasteelheer.

Welke eeuw was de Middeleeuwen?

De geschiedenis van de Middeleeuwen gaat over een hele lange tijd, wel 1000 jaar. Daarom verdelen we deze tijd vaak in twee stukken: de vroege Middeleeuwen van 500 tot 1000 na Christus ( tijd van Monniken en Ridders), en de late Middeleeuwen van 1000 tot 1500 na Christus (Tijd van Steden en Staten).

Wat is er gebeurd in de Middeleeuwen?

Tijdens de middeleeuwen werd er in Europa heel veel gevochten, Europa werd van alle kanten aangevallen. Vanuit het Zuiden vielen de Arabieren aan (7e en 8e eeuw), vanuit het Noorden de Vikingen (9e en 10e eeuw) en vanuit het Oosten de Slaven en later de Mongolen (10e tot 12e eeuw).

Waarom vechten ze in de Middeleeuwen?

In de Middeleeuwen gingen mensen vaak op jacht. Het was niet alleen een sport voor de rijken. Voor gewone mensen was vlees een belangrijk onderdeel van het dagelijks menu. Ook was het zo, dat wilde zwijnen en andere grote beesten veel schade aanrichtten aan gewassen op het land.

Hoe ver kan een kernwapen komen?

De Verenigde Staten en de Sovjet-Unie spreken af dat nucleaire en conventionele raketten en kruisraketten met een bereik van 500 tot 5500 kilometer vernietigd moeten worden.

Hoe ziet een middeleeuwse stad er uit?

Door de stadsmuren was er niet veel ruimte in een middeleeuwse stad. De straten waren smal en de houten huizen stonden dicht op elkaar. Alle ruimte werd gebruikt. Als er een rivier door de stad liep, dan werden er soms op de bruggen huisjes gebouwd.