Waarom laten konijnen veel keutels?

Waarom laten konijnen veel keutels?

De aanwezigheid van veel blindedarmkeutels in het hok, kan een teken zijn dat konijntjes niet genoeg hooi en te veel snacks en ‘geconcentreerd’ voedsel eten. Hooi bevat lange vezels die heel belangrijk zijn voor een goede werking van de darmen.

Waarom poepen konijnenkeutels?

Deze blindedarmkeutels zitten bomvol onmisbare voedingsstoffen. Ze worden rechtstreeks uit de anus opgegeten en maken zo een tweede ronde door het spijsverteringsstelsel.

Wat zeggen keutels?

Als het – niet te licht en niet te donker – bruin is, dan zit je goed. De zachte keutels met duidelijke randen zijn misschien makkelijk uit te scheiden, ze zijn toch een voorbode van onraad. Met zo’n stoelgang neig je richting de diaree en kan je best even langs de dokter gaan.

Wanneer zou een konijn jongen krijgen?

Normaalgezien zou een konijn jongen krijgen tussen de leeftijd van 10 maanden en 3 jaar. Konijnen zijn als ze ouder zijn nog steeds vruchtbaar. Maar het is niet wenselijk om een konijn op oudere leeftijd nog jongen te laten krijgen. Zeker niet als het het eerste nest van een voedster betreft.

Wat zijn de geluiden van konijnen?

Konijnen: lichaamstaal en geluiden. Konijnen hebben slecht ontwikkelde stembanden, waardoor ze niet beschikken over een duidelijk herkenbaar dierengeluid als blaffen, blaten of kakelen. Toch weten ze op tal van manieren te communiceren met soortgenoten. Ze gebruiken daarvoor minder opvallende geluidjes en lichaamstaal.

Wat eet een Konijn vanuit de anus?

Het konijn eet (meestal direkt vanuit de anus) zachte met vochtige keutels. Zie het hoofstuk over voeding. Dit is normaal gedrag. Likken Bijvoorbeeld hand/arm/hoofd. Verzorging, een teken van vriendschap en vertrouwen. Indien uw konijn bij u likt is dat een goed teken. Voor konijnen kan het wassen ook met hiƫrarchie te maken hebben.

Wat vertellen de oren van een konijn?

Vooral de oren van uw konijn vertellen u veel. Een konijn met rechtopstaande oren is dan ook iets makkelijker te lezen dan een hangoorkonijn. Net als de meeste dieren maken konijnen gebruik van lichaamstaal om te communiceren. De stand van de oren en de houding van het lichaam zijn signalen die ons iets vertelen over zijn gemoedstoestand en