Waarom geen scheenbeschermers?

Waarom geen scheenbeschermers?

Scheenbeschermers zijn een vast onderdeel van de voetbaloutfit. Tijdens officiƫle wedstrijden is het dragen van scheenbeschermers verplicht, maar het is ook niet onverstandig om ze tijdens elke training te dragen. Ze kunnen namelijk serieuze blessures voorkomen.

Hoe lang moet een scheenbeschermer zijn?

Hoe groter de scheenbeschermers zijn, hoe langer en breder ze zijn, zodat ze ook om bredere benen passen. Scheenbeschermers horen van net boven waar je enkel buigt tot een paar centimeter onder je knie te zitten.

Hoe moet je scheenbeschermers aan doen?

Hoe trek ik mijn scheenbeschermers aan?

  1. 1e stap: Eerst bevestig je de scheenbeschermers of trek je deze aan.
  2. 2e stap: Kijk goed of de scheenbeschermers het scheenbeen en de enkels bedekken.
  3. 3e stap: Gebruik de sluitingen, om de scheenbeschermers op hun plek vast te zetten.
  4. 4e stap: Trek je schoen aan en loop erop.

Welke scheenbeschermer maat?

Maattabel scheenbeschermers

Lichaamslengte Maat
121-140 cm XS
141-160 cm S
161-180 cm M
181-200 cm L

Hoe werken scheenbeschermers?

Normaal gesproken kun je scheenbeschermers in twee categorieƫn onderverdelen: Beschermers met een soort sok, zodat de beschermers op je been zitten met een compressiesok die de shell op zijn plaats houdt.

Hoe scheenbeschermers tapen?

Gebruik van tape Voetballers rollen de tape onder de scheenbeschermer en over de voetbalsokken heen. Met als doel dat de scheenbeschermer niet afzakt. Een manier die voor een deel werkt.

Heb je scheenbeschermers nodig bij zaalvoetbal?

Zaalvoetballers in seizoen 2021/’22 verplicht om scheenbeschermers te dragen. Het seizoen 2021/’22 is begonnen en de eerste wedstrijden zijn gespeeld. Voor zaalvoetballers die deelnemen aan door de KNVB georganiseerde wedstrijden is het dit seizoen verplicht scheenbeschermers te dragen.