Waar plaats je infraroodverwarming?

Waar plaats je infraroodverwarming?

Centraal over de ruimte Hoe beter de infrarood stralen verdeeld worden over de ruimte, hoe energie efficiënter het paneel zal verwarmen. De beste plek om het paneel te plaatsen is aan het plafond. De stralen hebben dan het grootste bereik. Een paneel kan ook goed centraal, niet te laag, aan een wand geplaatst worden.

Hoe ver komt infrarood verwarming?

Geniet van directe warmte Een infrarood paneel straalt ongeveer 3 meter ver. Dat is de gemeten afstand tussen het infrarood paneel en het te verwarmen object. Hiermee bedoelen we meubels, wanden maar ook mensen. Infrarood panelen hebben ongeveer 5 tot 15 minuten nodig om op te warmen.

Wat kost infrarood verwarming aan stroom?

Het verbruik van een 300W paneel per uur is 300 watt x 1 uur = 0,3 kW. Voor dit 300 watt infrarood paneel betaalt u dus ongeveer 6,6 eurocent voor elk uur dat het paneel aan staat. Hierbij zijn wij uitgegaan van een gemiddelde kilowatt uur (kWu) prijs van 22 eurocent.

Is infrarood zuinig?

Voorop staat dat infrarood verwarming zuinig in verbruik is. Hoe beter de kwaliteit van het warmte paneel is hoe energiezuiniger. Hierbij geldt hoe hoger de stralingsfactor van een infrarood warmtepaneel hoe lager de temperatuur hoeft te zijn om een lekker warmtecomfort te ervaren.

Is infrarood verwarming duur?

Een infraroodpaneel van 600 tot 1.200 Watt, genoeg voor bijvoorbeeld een slaapkamer, kost gemiddeld tussen €275,- en €500,-. Dan krijg je een paneel met een stekker die eenvoudig op plafond of muur te bevestigen is. In dit geval spreek je van bijverwarming en geen volledig alternatief op de radiator of vloerverwarming.

Wat is de beste bijverwarming?

Zo kies je de juiste bijverwarming Als je het belangrijk vindt dat je weinig stroom met je bijverwarming verbruikt dan is een keramische verwarming waarschijnlijk de beste optie voor je. Dient de ruimte een langere tijd warm te blijven, dan zal een convectorkachel voor jou zeer geschikt zijn.