Waarom bladblazers verbieden?

Waarom bladblazers verbieden?

Bladblazers blazen giftige stoffen als stikstofdioxiden en fijnstof de lucht in, schadelijk voor mens en klimaat. Uit Amerikaans onderzoek bleek dat viertakt- en tweetakt-varianten van de bladblazer meer verontreinigende stoffen uitstoten dan een Ford F-150 SVT Raptor, een pick-up met een gewicht van bijna 3000 kilo.

Hoe slecht is een bladblazer?

Bladblazers zijn vies, luidruchtig en slecht voor het milieu. Een bladblazer met een benzinemotor stoot CO2 en giftige stoffen uit en is erg slecht voor de luchtkwaliteit. De meeste blazers zijn net zo luidruchtiger als een kettingzaag en zorgen voor ernstige geluidsoverlast en soms zelfs gehoorbeschadiging.

Waarom bladblazen?

De bladeren blazen we een stuk het bos in, zodat het daar kan verteren. Voor het bos goed. Andere soorten die meer aan de rand van de paden groeien, zoals bepaalde paddenstoelensoorten en voorjaarsbloeiers, waar bijvoorbeeld Hackfort om bekend staat, zijn juist bij een niet al te dik bladerdek gebaat.

Lees ook:   Wat is de beroepsinschakelingstijd?

Wat te doen tegen bladblazers?

Laat bladeren in je moestuin vooral liggen Toch maar die bulderende bladblazer uit de schuur trekken? ‘Mijn voorkeur gaat uit naar de bladeren richting de plantenborder vegen. Dan heb je geen last meer van de bladeren en stimuleer je het bodemleven’, vertelt De Goede. Vegen, dus.

Hoeveel stoot een bladblazer uit?

Je kan het ook met de hand doen.” “Duits onderzoek toont aan dat een uurtje met een bladblazer werken qua uitstoot hetzelfde is als 1700 kilometer met een auto rijden. Bladblazers stoten stikstofoxiden, fijnstoffen en koolmonoxide uit. Dat zijn allemaal giftige en soms zelfs kankerverwekkende stoffen.

Hoeveel co2 stoot een bladblazer uit?

Draulans noemt de bladblazer hinderlijk, schadelijk en onzinnig. Bladblazers met tweetaktmotoren vervuilen meer dan wagens. Eén uur blazen veroorzaakt evenveel uitstoot als 1.700 kilometer rijden met een Toyota Camry uit 2016, blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Hoeveel verbruikt een bladblazer?

De tweetakt-bladblazer stootte per minuut 23 keer meer koolmonoxide (CO) en bijna 300 keer meer koolwaterstoffen (NMHC) uit dan deze Amerikaanse bak. Een halfuur bladblazen stond bleek gelijk aan 6255 kilometer rijden met de pick-up, qua aan koolwaterstofuitstoot dan.

Lees ook:   Hoe ziet de oppervlakte van Venus eruit?