Waar verkoop ik mijn diamant?

Waar verkoop ik mijn diamant?

Het Goudwisselkantoor is één van de meest bekende plekken waar u diamanten veilig en eerlijk kunt verkopen. Met meer dan tachtig locaties door heel Nederland en België is er altijd wel een Goudwisselkantoor bij u in de buurt. Alle kantoren zijn voorzien van alle veiligheidsvoorschriften en uw privacy is gewaarborgd.

Is diamant een goede belegging?

In tegenstelling tot goud of zilver zijn diamanten geen goede investering die de waarde kan behouden. Er is zelfs geen liquide markt voor de verhandeling van diamanten. Slechts enkele uitzonderlijke diamanten blijven hun waarde behouden, maar die kan bijna niemand betalen.

Waar koop ik ruwe diamant?

De grootste beurzen voor ruwe diamanten De Diamantkring in Antwerpen is ’s werelds grootste aandelenmarkt voor ruwe diamanten. Van de aandelenmarkt worden de ruwe diamanten via diamant slijperijen over de hele wereld verkocht. De meeste ruwe diamantslijpers zijn in India, Israël, China of België.

Lees ook:   Where was Chester A Arthur?

Wat kost een losse diamant?

Hoeveel kost een diamant van 1 karaat? De gemiddelde prijs die betaald wordt voor een diamant van 1 karaat ligt tussen de 4000 en 6000 Euro. Diamanten van de hoogste kwaliteiten kunnen meer dan 16000 Euro kosten, afhankelijke van de gekozen karakteristieken en de kwaliteit van de diamant.

Hoe edelstenen verkopen?

Waar kan u terecht voor de verkoop van edelstenen? De verkoop van edelstenen kan op veel manieren gebeuren. Zo kan u zelf uw diamant, saffier, robijn of smaragd aanbieden op online veilingen zoals eBay of Catawiki. Dit gaat heel eenvoudig, maar kent ook een risico.

Wat kost een 2 karaat diamant?

Hoeveel is een 2 karaats diamanten ring? De prijsklasse voor 2 Carat Diamond Engagement Rings kan variëren van 5.000 tot 60.000 dollar. U kunt bijvoorbeeld een prachtige steen zoals deze Princess Cut vinden voor 20.640 dollar.

Is diamant waardevast?

Diamanten zijn net als goud en zilver behoorlijk waardevast. Als je een goede diamant(en) koopt, weet je vrijwel zeker dat je je investering terug kunt verdienen met eventueel nog een meerwaarde.

Lees ook:   Waar kan je Avatar Korra kijken?

Waarom investeren in diamanten?

Door gecertificeerde diamanten te kopen, investeert u ook in de economie en de mensheid. Werknemers in de diamantindustrie worden eerlijk betaald. Zo is het loon van werknemers van diamantbedrijf ALROSA in Jakoetië (een autonome republiek in Rusland) gemiddeld dubbel zo hoog als het gemiddelde loon in Jakoetië.

Wat is een ruwe diamant?

Een ruwe diamant ontstaat wanneer er binnen de aarde onder hoge temperatuur en enorme druk magma naar het aardoppervlak wordt geduwd. Zodra het magma het aardoppervlak bereikt, wordt het lava en de diamant zit dan meestal verstopt in dit vulkanisch gesteente.

Hoe herken je een echte diamant?

Plaats de diamant onder de loep of microscoop en zoek naar afgeronde randen met kleine driehoekjes erin. Kubische diamanten hebben daarentegen parallellogrammen of gedraaide vierkanten. Bij een echte ruwe diamant lijkt het verder alsof er een laagje vaseline over het oppervlak zit.

Wat kost 0.5 karaat diamant?

Hoeveel kost een diamant van 0.5 karaat? De gemiddelde prijs die betaald wordt voor een diamant van 0.5 karaat ligt tussen de 1200 en 1500 Euro. Diamanten van de hoogste kwaliteiten kunnen meer dan 2000 Euro kosten, afhankelijke van de gekozen karakteristieken en de kwaliteit van de diamant.

Lees ook:   Waarom blaft mijn puppy niet?

Wat kost briljantje?

Losse stenen zonder certificaat

karaat prijs
0,18 crt. 450
0,19 crt. 500
0,20 crt. 550
0,25 crt. 780