Waar laat je een dode mol?

Waar laat je een dode mol?

Mollen vangen of doden Let dus goed op dat je het dier ergens loslaat waar geen andere mol zit en er voldoende eten is. Je kunt de mol ook snel doden met een schaarklem. Plaats die in een diepe gang waar de mol actief is. Dat is te zien aan de verse molshopen.

Hoe mollen verjagen met plastic flessen?

Een goedkope manier die je ook kunt proberen is het plaatsen van plastic flessen in een mollengang. Je plaatst hiervoor een plastic fles zonder bodem met de hals naar boven in de mollengang. Zodra de wind dan in de hals van het flesje blaast gaat het flesje fluiten en trillen en hier hebben mollen een hekel aan.

Wat doe je met molshopen?

Wanneer je een nieuwe molshoop ziet in je tuin, verspreid je de aarde in het gras eromheen. Zo ontstaan er geen kale plekken in het gras. En na de eerste regenbui zie je nog weinig van de molshoop. Je kan mollen altijd verjagen met toestellen die geluid of trillingen veroorzaken.

Hoe vind je een mollengang?

Zoek een zone die actief door de mol(len) bezocht wordt. Die zone herken je aan verse molshopen. Die verse hopen hebben steilere wanden, een iets andere kleur en zijn nog niet afgeplat door regen en wind.

Hoe een mollengang vinden?

Het vinden van de juiste mollengang is eigenlijk heel simpel. Zoek een verse molshoop, maak voorzichtig een opening en voel in welke richting de gang loopt. Als je weet hoe de gang loopt, kun je de molshoop weer voorzichtig dichtmaken.

Wat doe je met een dode mol?

De vallen moet je met de kijkopening naar boven in een mollengang plaatsen. De val zelf dek je af met een tegel of baksteen. Gevangen mollen kun je elders weer loslaten. Doe dit bij voorkeur in het bos of op een andere plek met voedselrijke bodem waar ze anderen niet tot last zijn.

Wat te doen met gevangen mollen?

Mollen hebben geven de voorkeur aan wat lossere, humeuze grond, die rijk is aan wormen en ander bodemleven. Hoe minder obstakels (boomwortels etc.) zich daarin bevinden, hoe beter. Kortom, de voorkeur gaat dus onmiskenbaar uit naar uw grasveld.

Hoe diep graaft een woelrat?

Zelf graaft de woelrat zijn gangen op ongeveer 20cm diepte. De voorraadkamers, nesten en de gangen er naar toe liggen zo’n 60cm diep. De woelrat graaft een zeer uitgebreid gangenstelsel welke bestaat uit hoofd- en zijgangen. Het stelsel kan wel 100 meter lang zijn.