Waar kan ik wiet pijn kopen?

Waar kan ik wiet pijn kopen?

De sterkte van de werking en de kwaliteit van deze cannabis is wisselend. Daarnaast kun je door het roken of inhaleren van de waterdamp last krijgen van je luchtwegen. ‘Medicinale cannabis’ koop je niet in de coffeeshop, maar wordt via de apotheek op recept van je arts verstrekt.

Waar kan ik Wietthee kopen?

‘Wietthee’ is thee die getrokken wordt uit de bladeren van de wietplant. De wietplant bevat een hoge hoeveelheid THC en is alleen verkrijgbaar in een coffeeshop of via de apotheek.

Wat zijn degelijkheden van cannabis als medicijn?

Mogelijkheden van cannabis als medicijn. Uit onderzoek blijkt dat medicinale cannabis de klachten bij bepaalde aandoeningen kan verminderen: Doordat een lage dosis medicinale cannabis meestal volstaat, komen bijwerkingen relatief weinig voor en leidt het gebruik normaal niet tot afhankelijkheid.

Is medicinale cannabis verkrijgbaar in België?

Buiten het kader van klinische proeven is medicinale cannabis tot op vandaag niet verkrijgbaar in België, met uitzondering van Sativex. Dat medicijn is bedoeld voor Multiple Sclerose-patiënten die ernstige spasmen ervaren en is al in diverse Europese landen beschikbaar.

Wat is medicinale cannabis?

Medicinale cannabis is op doktersrecept verkrijgbaar als middel tegen onder meer (zenuw)pijn, ontstekingen en spasmen. Er bestaan verschillende soorten medicinale cannabis, en wel onder de namen Bedrocan, Bedrobinol, Bediol, Bedica en Bedrolite. Deze variëteiten verschillen van elkaar in sterkte en samenstelling.

Wat is het bureau voor medicinale cannabis?

Het Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC) is als overheidsorganisatie verantwoordelijk voor de productie van cannabis voor medicinale en wetenschappelijke doeleinden. Apothekers, ziekenhuizen en onderzoeksinstellingen zoals universiteiten kunnen bij het BMC terecht voor legale medicinale cannabis.