Inhoudsopgave
Waar is een kunstgebit van gemaakt?
Materiaal van de prothese Volledige protheses worden van acryl (plastic) gemaakt. Partiële protheses kunnen ook geheel van acryl worden gemaakt (plaatprothese). Soms worden ze in een combinatie van acryl (voor de tanden) en metaal (voor het frame) gemaakt.
Wie maakt een kunstgebit?
Een prothese kan worden gemaakt door een tandarts, een tandprotheticus of een klinisch prothese technicus (KPT). De tandprotheticus en de KPT’er zijn beiden tandtechnici waarbij de laatste niet zelfstandig maar alleen onder verantwoordelijkheid van een tandarts kan behandelen.
Waaruit bestaat een prothese?
Materiaal van kunststof dat een lichaamsdeel of orgaan vervangt of verbetert (uitspraak: proo-TEE-zu). Als de prothese helemaal in het lichaam verborgen is, wordt het ook wel ‘implantaat’ genoemd.
Wat is het verschil tussen een kunstgebit en een prothese?
Volledige protheses: de volledige prothese vervangt uw hele gebit: Een kunstgebit vervangt uw eigen tanden en kiezen en wordt voor u op maat gemaakt.
Hoe lang duurt het om een kunstgebit te maken?
Hoe lang duurt een kunstgebit maken? Afhankelijk van de situatie kan een plaatje of flexible prothese ongeveer binnen 15 werkdagen klaar zijn. Voor een frameprothese of volledige prothese zult u ongeveer 4 á 5 keer onze praktijk moeten bezoeken. Hierdoor zal de totale tijdsduur ongeveer 6-8 weken innemen.
Hoe worden prothesen gemaakt?
Van het gipsmodel wordt een koker gemaakt waar de stomp goed in past, het gebruikte materiaal is giethars, thermoplast of koolstofvezel. Tussen stomp en koker kan een stompkous gedragen worden als bescherming, uitgevoerd in katoen; ook een silicone- of polyurethaan stompkous is mogelijk (ook wel genoemd: liner).
Hoeveel krijg je terug van CM voor tandprothese?
Je krijgt 60% of 75% (indien recht op verhoogde tegemoetkoming) terug van je ingediende kosten voor aankoop en plaatsing van je tandprothese. Deze tegemoetkoming is beperkt tot 1.050 euro per twee kalenderjaren.