Waar doeltrap JO13?

Een doelschop wordt gegeven wanneer de aanvallende partij de bal naast of over het doel schiet. De doelschop wordt bij de O13 van de rand van het 16-metergebied genomen. Een hoekschop wordt bij de O13 genomen bij het streepje dat zich op ca 10 meter van de cornervlag bevindt.

Welk veld JO13?

Het speelveld moet rechthoekig zijn. De lengte mag variëren tussen 60 en 70 meter. De breedte tussen 42,5 en 55 meter.

Hoe lang voetbalt JO13?

De speeltijden zijn als volgt: • De speeltijd bij Onder 13 is 2 x 30 minuten. De speeltijd bij Onder 14 t/m 15 is 2 x 35 minuten. De speeltijd bij Onder 16 t/m 17 is 2 x 40 minuten. De speeltijd bij Onder 18 t/m 19 is 2 x 45 minuten.

Wat zijn de spelregels van voetbal?

Voetbal Spelregels. De grootste sport van de wereld is voetbal. Bij deze sport strijden twee ploegen van elf spelers tegen elkaar, het doel is om meer doelpunten te maken dan de tegenstander. De bal mag met alle lichaamsdelen worden aangeraakt, behalve met de armen en handen.

Hoe lang wordt een voetbalwedstrijd gespeeld?

Voetbal wordt gespeeld op een voetbalveld, met 11 tegen 11 spelers. Beide teams mogen 3 keer wisselen. De wedstrijd duurt 2 keer 45 minuten. De lengte van het voetbalveld is minimaal 90 en maximaal 120 lang.

Wanneer is het voetbal ontstaan?

Geschiedenis. Wanneer het voetbal is ontstaan, is niet precies bekend. Al eeuwen terug werd het spel beoefend in Schotland. Er werd niet gespeeld met een bal, maar met de hoofden van vrijgezellen! In de 19de eeuw werd het voetbal voor het eerst aan spelregels gebonden en de eerste voetbalbond, die een competitie organiseerde, was die van Engeland.

Hoe lang wordt een voetbalveld gespeeld?

Voetbal wordt gespeeld op een voetbalveld, met 11 tegen 11 spelers. Beide teams mogen 3 keer wisselen. De wedstrijd duurt 2 keer 45 minuten. De lengte van het voetbalveld is minimaal 90 en maximaal 120 lang. Een voetbalveld is minimmaal 45 en maximaal 90 meter breed. Bij internationale wedstrijden zijn de afmetingen: lengte 100-110 breedte 64-75.