Kan je je spiraal uitplassen?

Kan je je spiraal uitplassen?

Je hebt last van buikpijn, maar je hebt je spiraal niet laten checken. Heel soms wordt je spiraaltje afgestoten door je baarmoeder.

Hoeveel kost een spiraal zetten bij gynaecoloog?

Laat je je spiraaltje plaatsen door een gynaecoloog, dan kunnen de kosten erg hoog oplopen. De kosten voor plaatsing door een gynaecoloog zijn gemiddeld zo’n € 350,- a € 400,- (exclusief spiraaltje). Hoeveel je precies moet betalen, verschilt per kliniek. De kosten worden verrekend met je openstaande eigen risico.

Waar koperspiraal laten plaatsen?

Waar kan ik het T-Safe spiraaltje laten plaatsen? Voor plaatsing van de T-Safe koperspiraal kun je terecht bij de huisarts of gynaecoloog en in diverse klinieken.

Is spiraal meteen veilig?

Lees ook:   Hoeveel gram eet je s avonds?

Het spiraaltje is meteen betrouwbaar na het plaatsen wanneer het plaatsen binnen 7 dagen na de start van je menstruatie is gedaan. De arts zal je vragen om 4 tot 12 weken na het plaatsen op controle te komen. De locatie en ligging van het spiraaltje worden dan gecontroleerd.

Wat gebeurt er als je spiraal eruit haalt?

Als je spiraaltje verwijderd is, ben je in principe direct vruchtbaar. Soms kun je al zwanger worden binnen een maand! Omdat een spiraal geen invloed heeft op jouw cyclus. Wil je nog niet direct zwanger worden, gebruik dan een condoom tijdens seks!

Wat gebeurt er met je lichaam na verwijderen spiraal?

Na het verwijderen van het hormoon houdend spiraaltje staafje komt de normale cyclus vrijwel meteen terug. Meestal komt de eerste eisprong al na enkele weken en zwanger worden is dan weer mogelijk.

Wat kost een spiraaltje laten zetten?

Kosten spiraal

METHODE PRIJSINDICATIE GEREGISTREERDE VERBLIJFSDUUR
Flexi-T € 52,- Tot 5 jaar
Gynefix € 110,- Tot 5 jaar
Mirena € 150,- Tot 6 jaar
Kyleena € 150,- Tot 5 jaar
Lees ook:   Wat stond er in het Marshallplan?

Wat kost het om een spiraaltje te laten plaatsen?

Een spiraal of hormoonstaafje kost meestal tussen de € 50 en € 150. Dit kunt u vergoed krijgen uit uw aanvullende verzekering. Het plaatsen van een spiraal of hormoonstaafje krijgt u vergoed uit uw basisverzekering.

Waar koperspiraal kopen?

Het T-Safe koperspiraaltje kun je op twee manieren bestellen:

  • Je kunt een recept van je huisarts of verloskundige inleveren bij de apotheek.
  • Als je geen vergoeding krijgt van je ziektekostenverzekering kun je T-Safe ook bestellen via deze website.

Wat kost plaatsen koperspiraal?

Kosten voor koperspiraal zetten De bekendste koperspiraal is de T-safe, een spiraaltje dat maar liefst 10 jaar mag blijven zitten. De T-safe kost ongeveer €69. Bij plaatsing bij de huisarts betaal je voor dit spiraaltje dus nog geen €7 per jaar. Dat is goedkoper dan zelfs een merkloze anticonceptiepil.

Hoe lang geen seks na spiraal?

Wanneer mag ik vrijen na plaatsing? Zodra je zin hebt, kan je weer gewoon vrijen. Ook direct na plaatsing van het spiraaltje. Het spiraaltje zit veilig in de baarmoeder, het kan dus geen kwaad.

Lees ook:   Kun je een hartstilstand voelen aankomen?

Hoe weet ik of mijn spiraal nog werkt?

Zolang je de draadjes 2 a 3 cm voelt zit het spiraal goed in de baarmoeder en is de werking goed. Het spiraaltje zelf mag niet te voelen zijn bij de zelfcontrole. Voel je geen draadjes meer of zijn ze heel kort of juist lang geworden, dan zit de spiraal misschien niet meer goed.