Inhoudsopgave
Kan een inwendige echo een miskraam veroorzaken?
Een echo kan geen miskraam veroorzaken. Ook bij bloedverlies kan een vaginale echo geen kwaad. Een risico van echoscopisch onderzoek is dat het soms onverwachte of onduidelijke bevindingen laat zien.
Wat checkt een gynaecoloog?
Bij een gynaecoloog denk je wellicht meteen aan zwangerschappen en bevallingen, maar deze arts doet meer dan dat. Ook vruchtbaarheidsproblemen, incontinentieklachten, verzakkingen, ontstekingen van de geslachtorganen, seksuele problemen en bepaalde vormen van kanker vallen onder het vakgebied van de gynaecoloog.
Hoeveel keer controle gynaecoloog?
Tijdens zwangerschapscontroles controleert de gynaecoloog uw gezondheid en die van uw baby. Standaard komt u tijdens het eerste semester van de zwangerschap om de vier weken op controle (week 8, 12, 16, 20, 24, 28, 32, 36) en vervolgens wekelijks of tweewekelijks.
Kan een inwendige echo kwaad?
Zijn er risico’s bij een inwendige echo? Er is veel onderzoek gedaan naar de veiligheid van zowel uitwendige als inwendige echo’s. Hierbij zijn schadelijke effecten voor moeder of baby tot op de dag van vandaag niet aangetoond.
Wat te verwachten bij een bezoek aan de gynaecoloog?
Naast vragen over uw algemene gezondheid, stelt de gynaecoloog ook vragen over uw menstruatie en afscheiding. U kunt deze vragen vast voorbereiden. Ook helpt het als u een lijstje maakt met alles wat de gynaecoloog volgens u moet weten over uw klachten en een lijstje met alle vragen die u wilt stellen.
Wat spoort uitstrijkje op?
Het uitstrijkje: voor- en nadelen Het uitstrijkje is een eenvoudig en pijnloos onderzoek. Het bevolkingsonderzoek spoort vooral voorstadia van kanker op. Dat zijn afwijkende cellen die nog geen kanker zijn. Een eenvoudige behandeling van een voorstadium kan voorkomen dat baarmoederhalskanker ontstaat.
Hoeveel kost een controle bij de gynaecoloog?
Het onderzoek van het uitstrijkje is meestal gratis. Je betaalt alleen de consultatie bij je huisarts of gynaecoloog. Een deel daarvan krijg je van je ziekenfonds terug. Je betaalt dus alleen het remgeld op voorwaarde dat je huisarts of gynaecoloog geconventioneerd is.
Wat is de oorzaak van inwendige bloeding?
Bij een inwendige bloeding is er geen bloed zichtbaar, maar je kunt het wel herkennen aan de volgende symptomen: Pijn. Misselijkheid. Braken. Zwelling. In het geval van ernstig veel bloedverlies kun je tekenen van shock krijgen: Onrust. Bewustzijnsstoornissen. Zwakke en snelle pols.
Wat zijn de gevolgen van een interne bloeding?
Interne bloedingen zijn wereldwijd één van de belangrijkste doodsoorzaken als gevolg van een trauma. Onbehandelde, ernstige of chronische bloedingen leiden tot orgaanfalen, een shock, toevallen, coma, uitwendige bloedingen en uiteindelijk ook een overlijden. Zelfs met een behandeling is een ernstige interne bloeding vaak dodelijk.
Is er sprake van inwendige bloeding?
Daarnaast is er ook vaak sprake van pijn. Bij een inwendige bloeding is er geen bloed zichtbaar, maar je kunt het wel herkennen aan de volgende symptomen: Pijn. Misselijkheid. Braken. Zwelling. In het geval van ernstig veel bloedverlies kun je tekenen van shock krijgen: Onrust. Bewustzijnsstoornissen.
Wat zijn de symptomen van matige bloedingen?
Symptomen van matige tot ernstige inwendige bloedingen zijn onder andere: algemene zwakte (asthenie) blauwe plekken, meestal rond de plaats van de bloeding bloed in de ontlasting