Kan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap overleven?

Kan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap overleven?

De kans op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is ongeveer 1 op 100. In de meeste gevallen bevindt deze zich in de eileider. Als een eitje zich buiten de baarmoeder heeft gevestigd, kan dit voor ernstige complicaties zorgen. Het vruchtje kan helaas nooit levend ter wereld komen.

Kan je bevallen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap?

Een zwangerschap buiten de baarmoeder kan nooit doorgroeien tot een baby. Het is niet mogelijk om de bevruchte eicel te verplaatsen naar de baarmoeder.

Hoe lang kan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap duren?

Elke EUG kan anders verlopen, maar er kan geen kindje geboren worden uit de zwangerschap. Het vruchtje uit de eileider halen en in de baarmoeder plaatsen is helaas niet mogelijk. De ontwikkeling van een EUG in de eileider houdt bijna nooit langer dan drie maanden stand.

Hoe wordt een buitenbaarmoederlijke zwangerschap afgebroken?

Behandeling van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap Een behandeling met methotrexaat is vergelijkbaar: dit medicijn krijg je in het ziekenhuis ingespoten in je bloedbaan, waarna je zwangerschap wordt afgebroken. Dit kan o.a. worden gecontroleerd door een afname van het HCG-gehalte en het verdwijnen van de symptomen.

Wat voel je als je een buitenbaarmoederlijke zwangerschap hebt?

Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is in de eerste weken moeilijk te herkennen. Je kunt last hebben van vage klachten zoals vaginaal bloedverlies, lichte tot hevige buikpijn, misselijkheid of braken. Ondanks het uitblijven van de menstruatie kan een zwangerschapstest nog negatief zijn.

Hoe voel je een buitenbaarmoederlijke zwangerschap?

Klachten zijn: plotseling hevige buikpijn, soms ook schouderpijn. het gevoel dat je moet poepen, terwijl er niets komt als je op de wc zit. duizeligheid, zweten, een sneller kloppend hart en het gevoel dat je flauw gaat vallen.

Hoe weet je dat je een buitenbaarmoederlijke zwangerschap hebt?