Kan de huisarts tretinoine voorschrijven?

Kan de huisarts tretinoïne voorschrijven?

Het nadeel van tretinoïne is dat het een receptplichtig medicijn is: het is alleen verkrijgbaar met toestemming van de huisarts. Het kan namelijk echt de huidstructuur veranderen en iets dat zo diep in de huid kan komen wordt gezien als medicijn. Huisartsen schrijven tretinoïne niet ‘zomaar’ voor.

Is een peeling gevaarlijk?

“Het grootste gevaar van een chemische peeling is de kans op hyperpigmentatie, oftewel pigmentvlekken die ontstaan als reactie op de vloeistof of tijdens het genezingsproces.”

Hoe vaak mag je een chemische peeling doen?

Over het algemeen kun je elke vier tot zes weken een chemische peeling laten doen. Sommige peelings, zoals degene gericht op acné, kunnen om de twee weken gedaan worden (totdat je de gewenste resultaten bereikt hebt).

Waar kan ik tretinoïne creme kopen?

Tretinoine creme kan je niet kopen bij een apotheek of drogist. Hiervoor heeft u een doktersrecept nodig. Indien u in onze kliniek behandeld wordt, kunnen wij de tretinoine creme voor u voorschrijven. U kunt langskomen in onze kliniek voor een consult (op afspraak).

Is peeling slecht voor de huid?

Een peeling is een zeer veilige behandeling. U komt niet in aanmerking voor een peeling bij gebruik van Roaccutane, overgevoeligheid voor de peelingvloeistof (glycolzuur, melkzuur, salicylzuur), open huid, eczeem en een slechte wondgenezing.

Wat mag je niet doen na een peeling?

Vermijd intensieve trainingen, droge sauna’s en stoombaden. De verhoogde bloedcirculatie naar het gezicht kan zorgen voor tintelingen, jeuk, roodheid of andere onaangename bijwerken op de net gepeelde huid. Sla dergelijke activiteiten de dag na de peeling over. Over-exfolieer niet.

Hoe lang effect chemische peeling?

Maar je huid heeft net een flinke afschilfering in gang gezet, ze heeft nu niet nog meer nodig. Gun je huid even een pauze en wacht minstens 3 dagen na een lichte chemische peeling voordat je gaat scrubben of exfoliëren. Voor medium of diepe chemische peelings kan zelfs enkele weken duren.

Hoe vaak mag je een TCA peeling doen?

Aantal behandelingen Indien er meerdere behandelingen nodig zijn wordt een behandelinterval van 4 tot 8 weken aangehouden om de huid tussendoor goed te laten genezen. Vaak raden wij TCA peelings in kuurverband (4 behandelingen) aan.