Is motorrijden iets voor mij?

Is motorrijden iets voor mij?

Vele kilometers kun je aan één stuk rijden, zonder bestemming of doel. Waar je achter het stuur naar verloop van tijd moe wordt, wil je op de motor gewoon door blijven rijden. Het is vaak heel ontspannen en je voelt de elementen van de natuurlijk. Het maakt motorrijden tot een uitstekende hobby die goed voor je is.

Is het motor examen moeilijk?

Tip 1: zorg dat je de theorie kent! Het motor theorie-examen is geen makkelijk examen. Uit de praktijk blijkt dat ongeveer de helft de eerste keer slaagt voor het CBR theorie-examen (het CBR slagingspercentage voor het motor theorie-examen is: 55%. Bron CBR).

Hoeveel km kan je met een motor rijden?

Hoe lang een motor mee gaat is afhankelijk van het onderhoud en hoe er mee gereden is. Een redelijke verwachting van een benzine motor is 250.000 km. Hoe lang deze motor nog mee kan is afhankelijk van de huidige staat van de motor.

Welk merk motor past bij mij?

Bepaal voor jezelf wat je wilt met een motor om een keuze te kunnen maken uit de vele verschillende typen motoren. Vooral de zitpositie en zithouding zijn belangrijk. Als je van toeren houdt en lange ritten, kun je beter kiezen voor een motor waarop je rechtop zit.

Hoe groot is de kans op een motor ongeluk?

Wist je dat een motorrijder dertig keer meer kans heeft in het verkeer te overlijden dan een automobilist? Dat is geconstateerd vanaf het jaar 2010 tot 2014. Het rijden op een motorfiets is wat dat betreft dus gevaarlijker dan het rijden in een auto.

Is motorrijden vermoeiend?

Juist door goed te kijken maak je het motorrijden minder vermoeiend, omdat je minder snel verrast wordt door ‘het onverwachte’. Veel rijden en oefenen om goed te kijken zorgen ook dat het motorrijden zelf minder vermoeiend wordt, omdat het in je automatische systeem gaan zitten.

Is motor rijden goedkoper dan auto rijden?

Als vervoermiddel is een motor meestal goedkoper dan een auto. De kosten van een motor zijn over het algemeen veel lager dan die van een auto. Natuurlijk zijn er andere situaties te bedenken, zoals wanneer je 50.000 kilometer met een auto op diesel rijdt.

https://www.youtube.com/watch?v=IqeeTrjnSoY