Inhoudsopgave
Is migraine een reden om thuis te blijven?
Vorig jaar zei slechts een kwart van de migrainepatiënten af en toe thuis te blijven vanwege een migraineaanval. Maar tijdens een migraineaanval blijft de helft werken, al passen ze hun taken of agenda aan in functie van het ongemak dat ze ervaren. Eén op de drie mensen blijft werken zonder taken of agenda te wijzigen.
Wat triggert een migraine?
De meeste voorkomende ’trigger’ is honger. Vooral jonge mensen en kinderen die vatbaar zijn voor migraine zouden nooit hun ontbijt moeten missen. Gemiste maaltijden, onvoldoende voeding en uitdroging zijn bekende triggers van migraine.
Kan je doodgaan van migraine?
Migraine kan leiden tot blijvende hersenschade, ontdekten Leidse onderzoekers een tijdje geleden. Hoe frequenter de aanvallen, hoe groter de kans op schade. Veel media in binnen- en buitenland besteedden daar aandacht aan, talloze bezorgde patiënten bestookten hun arts vervolgens met vragen.
Wat te doen tegen migraine op werk?
Hieronder 3 praktische tips over wat jij als werkgever kunt doen:
- Creëer een omgeving waar migraine bespreekbaar is.
- Ga het gesprek aan met jouw werknemer.
- Gesprekskaart.
- Zoek samen naar mogelijke oplossingen of aanpassingen op de werkvloer.
Is migraine een reden om ziek te melden?
Toch kan het zijn dat je door een migraineaanval minder productief bent of dat je je ziek moet melden. Zo wijzen onderzoeken uit dat mensen met migraine op de werkvloer naar schatting per jaar gemiddeld 3 tot 7 dagen verzuimen, als gevolg van hun ziekte.
Hoe erg is migraine?
Migraine is een aanval van erge hoofdpijn. Een aanval kan een halve dag tot drie dagen duren. De pijn is bonzend, meestal aan één kant van het hoofd. Vaak is er ook sprake van misselijkheid en overgeven.
Wat zijn de gevolgen van migraine?
Lichamelijke gevolgen Wanneer je heel lang teveel medicijnen gebruikt, kun je chronische migraine krijgen. Je hebt dan 15 of meer dagen per maand last van hoofdpijn. Verder hebben vooral vrouwelijke patiënten met migraine een iets grotere kans om een beroerte of hartinfarct te krijgen.