Waar kunnen honden vlooien oplopen?

Waar kunnen honden vlooien oplopen?

Helaas kunnen vlooien gemakkelijk in je huis komen. Vlooieneitjes in de thuisomgeving kunnen bijvoorbeeld meeliften op kleding. Ook kunnen vlooien worden binnengebracht door honden die op bezoek komen. Of ze zitten op wilde dieren zoals muizen die hun nest hebben onder je vloer.

Kan een mens vlooien krijgen van een hond?

Vlooien zijn namelijk niet aan 1 soort gastheer gebonden. Ze hebben wel een voorkeur voor honden of katten, maar vinden het prima om op beide diersoorten te gaan zitten – en soms zelfs op mensen! Het goede nieuws voor huisdiereigenaren is dat vlooien ons dus wel kunnen bijten, maar niet op mensen kunnen overleven.

Waar zitten de meeste vlooien bij een hond?

Denk daarbij aan struiken, in het gras en op andere plaatsen. Daar wachten ze op een kans om een gastheer te vinden, bijvoorbeeld jouw hond. Als ze eenmaal een hond bereikt hebben, voeden ze zich met zijn bloed. De meeste vlooien vestigen zich op de rug, in de lies of in de oksels van je hond.

Lees ook:   Wat betekent afgezwakt?

Hoe krijg ik vlooien van mijn hond?

Wat is de beste behandeling tegen vlooien en een vlooienplaag?

  1. Pipetjes voor in de nek (Stronghold®/Vectra3D®, verkrijgbaar bij de dierenarts) zijn de meest moderne en veilige middelen.
  2. Pil (Bravecto®, verkrijgbaar bij de dierenarts) hiermee beschermt u uw hond gedurende 3 maanden tegen vlooien.

Waar verstoppen vlooien zich?

Vlooien zitten vaak verstopt in kieren en naden. De woonkamer en slaapkamer zijn de meest gekozen plekken van de vlooien, omdat hier veel schuilplaatsen zijn, zoals op de bank of in het tapijt.

Kan een Kattenvlo overspringen op de mens?

Vlooien houden het meest van katten en honden. Ze springen alleen op mensen als er te weinig honden of katten in de buurt zijn. Dat kan ook relatief zijn: Als er heel erg veel vlooien zijn in verhouding tot het aantal dieren in huis. Dus mensen krijgen meestal pas last van vlooien als er erg veel zijn.

Hoe krijg ik mijn hond van de vlooien af?

Wanneer de hond last heeft van een vlooienplaag, lukt het vaak niet om alle vlooien met de kam te pakken te krijgen. Gelukkig kun je de hond dan na het kammen wassen met speciale vlooienshampoo. Door de shampoo gaan de vlooien welke nog op de hond zitten dood.

Lees ook:   Kan je kurkuma zelf kweken?