Hoeveel weken na de bevalling mag je tampons gebruiken?

Hoeveel weken na de bevalling mag je tampons gebruiken?

Gemiddeld duurt het 5 tot 6 weken voordat het bloedverlies na de bevalling echt helemaal over is. Als je geen hechtingen hebt gehad mag je na 3 weken weer tampons gebruiken. Als je hechtingen hebt gehad wacht je met het inbrengen van een tampon totdat de wond geen pijn meer doet bij aanraking, ook van binnen niet.

Waarom geen tampons na bevalling?

Zolang je lochia verliest, kan je beter geen menstruatiecup of tampons na je bevalling gebruiken. De wond die de placenta achtergelaten heeft, is namelijk nog niet genezen. Als je dan tampons gebruikt, is de kans op een infectie groter. Ook is het mogelijk dat je scheurtjes in en rondom je vagina hebt.

Kan een tampon eruit vallen?

Kan een tampon uit elkaar vallen of oplossen? Mits correct gebruikt, behoudt een o.b.® tampon zijn vorm en zet uit vanaf dat hij vloeistof absorbeert. Maar zelfs dan zal hij niet uit elkaar vallen of oplossen.

Kun je met een tampon poepen?

Ook poepen met een tampon is geen probleem. Het is extra belangrijk dat er geen poep op het touwtje van je tampon komt. Dit kan namelijk een vaginale infectie veroorzaken. Zorg er dus voor dat je ontlasting het touwtje niet bevuilt of verwissel je tampon voor de zekerheid na je nummer twee.

Hoe weet je dat je ongesteld bent na bevalling?

Als je geen borstvoeding geeft, wordt je meestal zes tot acht weken na de bevalling weer ongesteld. Als je wel borstvoeding geeft, kan dit weken, of vaak wel maanden langer duren. Het is belangrijk om te onthouden dat je al vóórdat je echt aan het menstrueren bent, al vruchtbaar bent.

Hoe lang duurt het gemiddeld om ongesteld te worden na zwangerschap?

Ongesteld na bevalling bij flesvoeding Tot zo’n drie weken na je bevalling kun je helder bloed verliezen en in de weken daarna kun je nog vocht kwijtraken. Hoeveel bloed je verliest is net als tijdens een menstruatie per persoon verschillend en meestal is het vloeien is meestal na vier tot zes weken over.