Hoeveel mag je storten zonder melding?

Hoeveel mag je storten zonder melding?

Je mag €10.000 contant storten zonder dat je bank hier melding van maakt. Contant betalen in een winkel is verboden vanaf een bedrag van €3.000. Als je meer dan dit bedrag stort dan is je bank of de winkelier verplicht dit te melden bij het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties.

Hoe kun je contant geld storten op je bankrekening?

Briefgeld en munten storten kan bij een stortautomaat in een bankkantoor. Je hebt daarvoor je betaalpas nodig. Geld storten op je eigen rekening met je eigen betaalpas kost 2,25 euro per keer, vanaf de vijfde storting is het 9,50 euro. Storten op een andere rekening kost 9 euro per keer.

Hoeveel cash mag je storten zonder melding Belgie?

Je mag € 10000 storten zonder dat je bank er een melding van maakt.

Hoeveel geld mag je storten zonder melding Belgie?

Welke overboekingen worden gecontroleerd?

Stort je meer of betaal je in een winkel met meer dan 3.000 euro contant, dan is de bank en is de winkelier verplicht een melding te doen bij het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties.

Lees ook:   Wat zijn elektrolyten in bloed?

Welke transacties melden?

U moet altijd melding doen van een uitgevoerde of voorgenomen ongebruikelijke transactie. U meldt een ongebruikelijke transactie in het meldportaal van de Financial Intelligence Unit – Nederland (FIU-Nederland). Of een transactie ongebruikelijk is, stelt u vast aan de hand van subjectieve en objectieve indicatoren.

Hoeveel cash geld mag je storten in België?

Een KBC-bankautomaat accepteert maximaal 120 biljetten per storting, maar je kunt meerdere stortingen na elkaar uitvoeren.

Wat is een ongebruikelijke transactie bank?

Transacties bij handelaren in zaken van grote waarde, waarbij voertuigen, schepen, kunstvoorwerpen, antiquiteiten, edelstenen, edele metalen, sieraden of juwelen verkocht worden tegen geheel of gedeeltelijke contante betaling, waarbij het contant te betalen bedrag € 20.000 of meer bedraagt.