Hoeveel korting kun je krijgen op een occasion?

Hoeveel korting kun je krijgen op een occasion?

Acht tot tien procent afpraten van de prijs van de occasion in kwestie is redelijk; erboven zal een verkoper niet snel met je meegaan. Behalve over de prijs kun je ook onderhandelen over extra’s.

Is onderhandelen over de prijs mogelijk?

Over prijzen mag je onderhandelen. In Nederland doen we dat vaak wel bij auto’s en huizen, maar meestal niet bij andere spullen. Een verkoper mag weigeren om te onderhandelen, want hij kiest voor welke prijs hij iets wil verkopen. En u kiest of u het daarvoor koopt.”

Hoe korting vragen via mail?

Onderhandelen via e-mail: weet jij hoe het moet?

  1. Combineer online & offline.
  2. Lees het bericht opnieuw.
  3. Wees voorzichtig met interpreteren.
  4. Benoem je eigen gevoelens.
  5. Vat samen en blik vooruit.
  6. Stel één vraag in je e-mail.
  7. Doe rustig onderzoek.

Hoeveel winst maakt een autohandelaar?

Als eerste valt op dat in de sector autohandel en -reparatie een gemiddeld bedrijfsresultaat behaald wordt van 2,8 % Dit betekent dat van er van elke EURO omzet gemiddeld 2,8 cent winst wordt gemaakt. De kosten zijn gemiddeld 97,2% van de omzet.

Wat is de marge op een tweedehands auto?

Op basis van die informatie kun je vervolgens een realistisch bod uitbrengen. Een marge van 10 tot 15 procent om te onderhandelen op de vraagprijs van occasions is bijvoorbeeld vaak wel mogelijk.

Wat is beter auto inruilen of verkopen?

Niet inruilen maar zelf verkopen: meeste geld Zelf verkopen in plaats van je auto inruilen is de beste manier om het meeste geld voor je auto te krijgen, maar het kost je ook de meeste inspanning. Als je jouw auto niet inruilt, zul je hem immers te koop moeten zetten.

Hoe vraag je netjes naar de prijs?

Zeg bijvoorbeeld: “Ik wil je graag een prijsindicatie geven. Maar dat kan ik pas doen als ik weet wat je precies nodig hebt.” Blijft iemand toch aandringen? Vraag dan waarom de prijs zo belangrijk voor hem of haar is.

Hoeveel korting kun je vragen?

Meestal is dat de manager of bedrijfsleider. Als je precies weet welke korting gebruikelijk of haalbaar is, moet je om een bepaalde korting vragen. Stel dat je weet dat een andere klant 25% korting heeft gekregen, vraag dan ook om 25% korting.