Inhoudsopgave
Hoe ziet een inhouds opgave er uit?
In de inhoudsopgave neem je het volgende op: voorwoord, samenvatting, inleiding, theoretisch kader, onderzoeksmethode, analyse onderzoeksresultaten, conclusie(s), adviezen/aanbevelingen, literatuurlijst en bijlagen. De inhoudsopgave en bronnenlijst krijgen geen hoofdstuknummer.
Is de bronnenlijst een hoofdstuk?
Het eerste hoofdstuk van je inhoudsopgave wordt dus de inleiding. De literatuurlijst en de bijlagen krijgen geen hoofdstuknummer, maar staan wel in de inhoudsopgave.
Hoe ziet een bijlage eruit?
Checklist: Bijlagen Zet elke bijlage op een aparte pagina. Geef elke bijlage een bijlagenummer en een duidelijke titel. Geef eventuele subonderdelen, zoals tabellen en figuren, binnen je bijlage een eigen nummer (en titel). Zorg dat je bijlagen begrijpelijk en overzichtelijk zijn weergegeven.
Hoe nummer je hoofdstukken?
Voor de nummering bestaan er twee basissystemen: 1. De hoofdstukken krijgen de cijfers 1 tot en met n; de paragrafen en eventuele subparagrafen krijgen diezelfde cijfers, gevolgd door een punt en een tweede of (bij een subparagraaf) derde cijfer enzovoort.
Is de bijlage een hoofdstuk?
Moeten de bijlagen in je inhoudsopgave? Het is voor veel studenten onduidelijk of de bijlagen ook in de inhoudsopgave geplaatst dienen te worden. Het antwoord is ja, de bijlagen horen ook in de inhoudsopgave. Deze krijgen echter geen hoofdstuknummer, maar een eigen nummer.
Is de inleiding een hoofdstuk?
De inleiding is het eerste hoofdstuk van je scriptie en vormt daarom het startpunt van je scriptie. Je beschrijft hierin het onderwerp van je scriptie, stelt de probleemstelling op en presenteert je doelstelling en je onderzoeksvragen.
Hoe vermeld je een bijlage?
Hoe verwijs je naar informatie opgenomen in een bijlage?
- Iedere bijlage begint met het woord Bijlage (geschreven met een hoofdletter) en heeft een titel.
- Zijn er twee of meer bijlagen, dan worden deze genummerd met hoofdletters: Bijlage A, Bijlage B, etc.
- Iedere bijlage begint op een nieuwe pagina.