Hoe zie ik of mijn plant teveel water krijgt?

Hoe zie ik of mijn plant teveel water krijgt?

Een plant die te veel water heeft gekregen, herken je onder andere aan de gele bladeren of als de bladeren juist bruin uitslaan. In deze gevallen is het heel verstandig om te kijken hoe het staat met de vochtigheid. Een ongelukkige plant wil je natuurlijk niet. Kijk of de wortels zijn beschadigd door wortelrot.

Hoeveel water moet een Lepelplant?

Je kan deze plant het beste tweemaal per week water geven. Probeer de hoeveelheid zo aan te passen dat de grond net droog aan het worden is, voordat de plant opnieuw water krijgt. Het allermooiste aan de Spathiphyllum is dat de plant niet te veel water kan krijgen.

Wat is de ideale luchtvochtigheid voor planten?

Een te hoge luchtvochtigheid zorgt namelijk voor ontwikkeling van schimmels en dat wil je niet. Dus ondanks dat je planten het niet erg vinden dat de luchtvochtigheid rond de 90% hangt, hou je de luchtvochtigheid liever rond de 60%, zodat zowel jij als je planten blij zijn.

Hoe red ik mijn kamerplant?

Onderstaande tips kunnen helpen om je plant te redden van de dood:

  1. Zet de plant op een andere plek. Door je plant op een totaal andere plek te zetten, verander je zijn leefomstandigheden.
  2. Kies de juiste pot.
  3. Hou het weer in de gaten.
  4. Let op de bodem.
  5. Blijf de blaadjes bijknippen.
  6. Te veel of te weinig water.

Welke planten tegen droge lucht?

De Areca Palm geeft dagelijks bijvoorbeeld maar liefst een liter vocht af aan de lucht. Ook de Aglaonema en Spathiphyllum gaan droge lucht in huis tegen, zeker als ze dicht bij elkaar staan. Planten naast elkaar zetten is namelijk een laatste beproefde truc om de luchtvochtigheid te verhogen.

Is hoge luchtvochtigheid ongezond?

Te hoge luchtvochtigheid Als het percentage waterdamp in het huis te hoog is, is het ook schadelijk voor de gezondheid en slecht voor de woning. Wanneer de luchtvochtigheid boven de 60% komt, kun je last krijgen van verkoudheid, (chronische) bronchitis en allergische reacties zoals eczeem.

Hoe ontstaat een hoge luchtvochtigheid?

Een te hoge luchtvochtigheid in huis kan meerdere oorzaken hebben, maar meestal gaat het om een combinatie tussen enerzijds een gebrek aan ventilatie en anderzijds het werken met water en vocht in bepaalde plaatsen, zoals de keuken of badkamer.

Hoe snel daalt luchtvochtigheid?

Vooral in het voorjaar daalt de relatieve luchtvochtigheid soms tot extreem lage waarden van minder dan 20%. Dat gebeurt wanneer koude lucht van noordelijke breedten wordt aangevoerd. Op zulke zeer droge dagen is de lucht diepblauw van kleur, loopt de temperatuur overdag snel op om ’s avonds weer sterk te dalen.

Waardoor daalt luchtvochtigheid?

In een kamer die goed afgesloten is, daalt de relatieve luchtvochtigheid als er gestookt wordt, omdat de absolute hoeveelheid vocht in de lucht hetzelfde blijft en de warmere lucht veel meer vocht zou kunnen bevatten. Gaat de verwarming weer uit, dan stijgt de relatieve luchtvochtigheid weer.