Hoe werkt een remtrommel?

Hoe werkt een remtrommel?

Werking van de trommelrem: Door op het rempedaal te duwen, worden de zuigers van de wielremcilinders naar buiten gedrukt. Die zuigers duwen de remschoenen tegen de remtrommel aan. Na het lossen van het rempedaal zorgen de terugtrekveren ervoor dat de remschoenen in hun ruststand terugkeren.

Hoe klinken versleten remschijven?

Zodra je remschijven aan vervanging toe zijn kan het zijn dat je een schurend geluid hoort zodra je het rempedaal indrukt. Het schurende geluid wordt veroorzaakt door de remblokken niet meer tegen de remschijven, maar tegen staal worden gedrukt. Je remt dus op staal en je hoort hierdoor een onaangenaam geluid.

Hoe merk je dat je remmen versleten zijn?

Andere mogelijke tekenen van versleten remschijven zijn, tijdens het remmen:

  • Piepend of krassend geluid.
  • Trillend of kloppend gevoel in het stuur.
  • Een langere remafstand.
  • Je kunt het rempedaal abnormaal ver intrappen.
Lees ook:   Wat is het salaris van een event manager?

Wat is een Naafrem?

(de; -men) – rem die op de naaf werkt en geen trommelrem is, bv. de terugtraprem.

Heeft een trommelrem remblokken?

Onderhoud van schijf en trommelremmen: Bij schijfremmen is het gemakkelijker de remblokken te vervangen dan bij trommelremmen de remschoenen. Omdat bij schijfremmen alles open is wordt er ook veel minder remstof en vuil vast gehouden. Het vuil verdwijnt tijdens het remmen in de buitenlucht.

Hoe klinken versleten remblokken?

Versleten remblokken activeren daarentegen een slijtage-indicator die tegen de rotor wrijft en piepen veroorzaakt. Het geluid lijkt een beetje op het indicatielampje van je brandstof. Als het licht aan gaat, ben je bijna geen benzine meer.

Hoe controleren of remblokken versleten zijn?

Hoe merk je zelf dat je remsysteem versleten is?

  1. Controleer de dikte van de remblokken: het absolute minimum is 3 mm vooraan en 2 mm achteraan. Lees ook de handleiding, want sommige modellen hebben specifieke eigenschappen.
  2. Bij de remschijf is de diepte van de rand aan de buitenkant een goede ‘slijtindicator’.
Lees ook:   Hoe een goede manager zijn?

Wat is een cantilever rem?

Een cantileverrem is een type velgrem bij fietsen, waarbij de remblokjes gemonteerd zijn op het midden van hefboompjes die aan één kant op een nok aan de framebuizen bevestigd zijn en aan de andere kant met de remkabel bij elkaar getrokken worden.