Inhoudsopgave
Hoe snel uitslag psychologisch onderzoek politie?
Je ontvangt de uitslag van het psychologisch onderzoek binnen vijf werkdagen. Is de uitslag van het onderzoek positief, dan hoor je zo snel mogelijk of je door mag naar de volgende stap in het selectieproces: de medische keuring*.
Hoe voer je een psychologisch gesprek?
Zorg ervoor dat je dit (online) interview kan voeren in een voor jou vertrouwde ruimte waar je niet gestoord wordt, zodat je vrijuit kunt spreken. Beschik jij bijvoorbeeld niet over een afzonderlijke en rustige ruimte of heb je vragen, neem dan contact op met je recruiter.
Hoe lang duurt een psychologisch onderzoek?
Ook de partner, een familielid of begeleider kunnen over uw klachten vertellen. Vervolgens neemt de psychologisch medewerker een aantal tests, vragenlijsten en soms interviews af. U krijgt uitleg over de tests, opgaven, vragenlijsten en beantwoordt eventuele vragen. Dit duurt ongeveer één tot twee dagdelen.
Hoe lang duurt rollenspel politie?
In totaal duurt het rollenspel meestal tussen de drie kwartier en een uur. De assessor en acteur beoordelen jou op je gedrag en de competenties die je laat zien (of niet laat zien) tijdens het gesprek.
Wat is Selectiepsycholoog?
Een Selectiepsycholoog ontwikkelt en evalueert selectieprocedures en wordt ingezet om deze procedures te coördineren of hieraan een praktische bijdrage te leveren door bijvoorbeeld gesprekken te voeren met kandidaten.
Hoe een goed gesprek voeren?
Goede gesprekken voeren
- Wees in het hier en nu. Dat betekent: niet multitasken tijdens het gesprek.
- Laat gedachten varen.
- Wees bereid om te leren.
- Gebruik open vragen.
- Als je iets niet weet, geef dat dan ook toe.
- Stel jouw ervaring niet gelijk aan die van de ander.
- Herhaal jezelf niet.
- Vergeet de details.
Hoe werkt een psychologisch onderzoek?
Bij een psychologisch onderzoek wordt op een geordende manier informatie verzameld via afname van psychologische testen, met als doel om een antwoord te geven op een specifieke vraag.
Wat kost een psychologisch onderzoek?
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hanteert bijvoorbeeld een maximumtarief van 101,78 euro voor 30 minuten diagnostiek en 85,16 euro voor 30 minuten behandeling in 2022. In de praktijk kost een sessie bij een psycholoog tussen de 90 en 130 euro per uur, met uitschieters naar boven.