Wat kan het zijn als je pijn in de onderbuik?

Wat kan het zijn als je pijn in de onderbuik?

Pijn in de onderbuik is een veel voorkomende klacht. Meestal wordt die veroorzaakt door een darmprobleem. Maar bij vrouwen kan de pijn ook afkomstig zijn van een aandoening van de inwendige geslachtsorganen (vagina, baarmoeder, eierstokken).

Welke darm zit links?

Het linkszijdige deel van de dikke darm zit aan de linkerkant van het lichaam. Dit stuk darm wordt ook wel het dalende deel van de dikke darm genoemd. Meestal ontstaat een tumor in dit deel van de dikke darm. Aan het eind van de dikke darm zit de endeldarm.

Is er pijn aan de linkerkant van de onderbuik?

Bij pijn aan de linkerkant van de onderbuik kan er sprake zijn van een aandoening aan de dikke darm. Bij vrouwen kan de pijn ook afkomstig zijn van de eileiders of eierstokken.

Hoe voelt een pijn aan de linkerkant van je buik?

Pijn aan de linkerkant die regelmatig aanhoudt of net nadat je iets eet op komt zetten, is iets dat je als belangrijk moet zien. Maar hoe voelt het? Het voelt als een hete schijf in je buik en is een erg droog en scherp soort pijn. Je hebt mogelijk ook een beetje ongemak dat komt en gaat, wat kan komen door de ophoping van gas.

Wat zijn de oorzaken van pijn in de onderbuik?

De meest voorkomende oorzaken van pijn in de onderbuik zijn een urinewegaandoening, zoals blaas- of nierproblemen, een darmprobleem, of een probleem met het voortplantingssysteem (bij vrouwen zijn dat de baarmoeder, eileiders en eierstokken). Oorzaken drukkende of stekende pijn in onderbuik. Vaak onschuldig. Rechtsonder.

Wanneer hebben mannen pijn in de onderbuik?

Als mannen pijn hebben in het midden van de onderbuik, kan dit duiden op een aandoening aan de prostaat. 3. Pijn aan de rechterkant van de onderbuik. Aan deze kant zitten een groot deel van de dikke darm en ook de blinde darm. Bij vrouwen kan ook een ontsteking aan de eileider in dit gebied pijn veroorzaken.

Wat moet je doen als je kramp hebt?

Bij kramp kun je het beste proberen de verkrampte spier te rekken. Zit de kramp op een plek die je niet gemakkelijk kunt uitrekken, zoals je tenen, rug of nek? Help je spieren dan te ontspannen door te wrijven en knijpen. Ook hierdoor kan de spier uit de kramp schieten.

Wat te doen tegen kramp in baarmoeder?

In het kort

  1. Als je ongesteld bent of bijna wordt, kun je pijn en krampen hebben in je onderbuik.
  2. Het is vervelend, maar kan geen kwaad.
  3. Wat helpt is ontspannen: door rust, een warme kruik, bad, massage of oefeningen.
  4. Neem zo nodig een pijnstiller.
  5. De pil kan de pijn ook minder maken.