Inhoudsopgave
Hoe schakel ik deurwaarder in?
Een deurwaarder inschakelen als particulier (privé) In principe kunt u als particulier op dezelfde voorwaarden een deurwaarder inschakelen als een bedrijf. Het is dan wel belangrijk dat u goed beslagen ten ijs komt. U moet de vordering kunnen aantonen c.q. onderbouwen. Met mondelinge afspraken komt u niet ver.
Wat te doen wanneer schuldenaar niet betaald?
een advocaat, een incassobureau, of een gerechtsdeurwaarder. Bij een minnelijke invordering kunt u best contact opnemen met de schuldeiser. U kunt hem uw betalingsprobleem uitleggen en misschien een afbetalingsregeling afspreken. Of u kunt zeggen dat u hulp gaat zoeken om uw schulden te betalen.
Welke wettelijke grondslag heeft een incasso?
Sinds 1 juli 2012 is er een nieuwe wet incassokosten in werking getreden waar een incassobureau zich aan moet houden. De regels daarvan zijn als volgt: De eerste € 2.500 van de vordering – maximaal 15% van de hoofdsom aan incassokosten. De volgende € 2.500 van de vordering – maximaal 10%.
Wie betaalt de kosten van een deurwaarder?
De debiteur betaalt de meeste kosten Wanneer u een incassobureau of deurwaarder inschakelt om een schuld te incasseren, dan betaalt de debiteur de meeste kosten. U kunt het zo zien: een incassobureau verhoogt de schuld met de (toegestane) kosten die het maakt om deze te innen.
Wat gebeurt er als je deurwaarder niet betaald?
Werkt dat niet, dan hebt u twee mogelijkheden: een klacht indienen bij de Nationale ombudsman of naar de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders (de tuchtrechter). De Nationale ombudsman mag klachten behandelen over zogeheten ambtshandelingen.
Waar moet een incasso aan voldoen?
Volgens de wet moet in een incassobrief ook staan: dat u nog 14 dagen hebt om de rekening te betalen. dat u incassokosten moet betalen als u niet op tijd betaalt. dat de termijn van 14 dagen begint op de dag na het ontvangen van de incassobrief.