Inhoudsopgave
- 1 Hoe omgaan met ontevreden werknemer?
- 2 Waarom zijn medewerkers ontevreden?
- 3 Waarom zijn betrokken medewerkers belangrijk?
- 4 Hoe ga je om met negatieve medewerkers?
- 5 Hoe om te gaan met klagende collega’s?
- 6 Hoe om te gaan met een slechte manager?
- 7 Waarom kan ik niet tevreden zijn?
- 8 Wat is belangrijk voor een werknemer?
Hoe omgaan met ontevreden werknemer?
Simpel: je gaat anti-klagen. Ongeacht hoe druk of gestrest je ook bent: niet afkappen of onderbreken! Neem de tijd, doe de deur even dicht, zet je mobiele telefoon uit, luister aandachtig. Adresseer de emotie achter het probleem en laat de medewerker vooral uitpraten.
Waarom zijn medewerkers ontevreden?
Uit wereldwijk onderzoek* blijkt dat 1 op de 5 medewerkers emotioneel is afgehaakt bij de eigen organisatie. Dus geen betrokkenheid, geen verbondenheid, geen ontwikkeling, groei en dus rendement. In dit artikel 3 gouden tips over hoe u mensen weer verbonden krijgt, met elkaar, met de manager en met de organisatie.
Waarom zijn betrokken medewerkers belangrijk?
Betrokken medewerkers zijn productiever en werken een stuk efficiënter. Betrokken medewerkers zorgen voor innovatie: zo’n 60% van deze medewerkers krijgt creatieve ideeën van zijn werk. Een betrokken organisatie betekent een gezonde organisatie: medewerkers melden zich minder vaak ziek en er gebeuren minder ongelukken.
Waarom is gemotiveerd personeel belangrijk?
Gemotiveerde medewerkers zorgen er op de korte termijn voor dat de productiviteit hoog is en de dagelijkse werkzaamheden op de juiste manier kunnen doorgaan. Bovendien zullen gemotiveerde en betrokken medewerkers bijdragen aan het motiveren van andere collega’s.
Hoe om te gaan met klagende medewerkers?
Lees ons 5-stappenplan.
- Stap 1: Nodig de klager uit. Laat allereerst merken dat je je medewerker serieus neemt.
- Stap 2: Achterhaal de echte reden waarom iemand klaagt. Analyseer waar het ongenoegen vandaan komt en wat de ander wil bereiken.
- Stap 3. Veer mee.
- Stap 4. Kaats de bal.
- Stap 5. Maak de ander bewust van zijn gedrag.
Hoe ga je om met negatieve medewerkers?
Een negatieve houding komt vaak voort uit ontevredenheid. Laat de onruststoker een gesprek met HR voeren erachter te komen wat er aan scheelt. Niet alleen identificeert u zo het probleem, u laat hem zo zien dat u bereid bent te helpen hem te helpen te veranderen. Houd uw eigen frustratie voor u.
Hoe om te gaan met klagende collega’s?
Slimme tips voor het omgaan met zeurende collega’s
- Herken klagende collega’s. Een mopperaar klaagt alleen maar en denkt niet aan alternatieven.
- Luister naar de mopperaars. Mensen klagen vaak over iets anders dan over wat hen echt dwarszit.
- Gebruik humor.
- Zorg voor voldoende afleiding.
Hoe om te gaan met een slechte manager?
Focus u op het gezamenlijke belang en doe uw werk zo goed mogelijk. Houd alle ongepaste acties en opmerkingen van uw baas bij in een dossier. Slechte bazen komen vaak weg met hun gedrag omdat niemand het registreert. Stuur e-mails naar uw baas met daarin hun eigen opmerkingen en vraag of u die goed begrepen hebt.
Waarom klagen medewerkers?
Klagen kan ook een uiting zijn van betrokkenheid bij het onderwerp en de wens om een bijdrage aan een discussie of probleem te willen leveren. Verzet tegen verandering. Veel mensen vinden veranderingen eng. Klagen is een van de vele manieren om verandering tegen te houden.
Waarom klagen collega’s?
Lekker klagen Naast dat het fijn is om je hart zo nu en dan te luchten, bevordert het ook de werksfeer. Dr. Vanessa Pouthier, van de universiteit van Melbourne, die het recente onderzoek hierover uitvoerde, heeft aangetoond dat klaagsessies met collega’s cruciaal zijn om de druk van de ketel te halen op de werkvloer.
Waarom kan ik niet tevreden zijn?
Mensen die de neiging hebben zichzelf met andere mensen te vergelijken, die het gevoel hebben dat ze bepaalde doelen zouden moeten behalen en dingen op een bepaald punt zouden moeten hebben bereikt, kunnen merken dat ze zich ontevreden voelen.
Wat is belangrijk voor een werknemer?
Hoe uit onderzoek blijkt dat de belangrijkste factoren te maken hebben met het salaris, een vast contract en een fijne werksfeer, lijken veel bedrijven dit niet te vermelden in een vacature. Maar liefst 60% van de mannen zet het salaris op nummer één.