Hoe moet ik mijn moestuin winterklaar maken?

Hoe moet ik mijn moestuin winterklaar maken?

Tips om de moestuin winterklaar te maken.

  1. Groente die “klaar” is verwijderen.
  2. Bescherm kwetsbare planten, bijvoorbeeld kruiden als rozemarijn en tijm.
  3. Zet potplanten in de kas waar ze droog en windvrij staan.
  4. Verwijder dode plantresten en gooi ze op de composthoop.
  5. Zet de composthoop nog een keer om.

Wat te doen met moestuin in de winter?

Als je bodem de hele winter al bedekt is met levende planten – bijvoorbeeld door veldsla en winterpostelein – en/of door groenbemesters, dan benut én bescherm je je bodem. Je kunt je grond in de herfst ook afdekken met dode plantenmaterialen: Bladeren (alle soorten zijn welkom), stro, mest met stro.

Welke groenten planten in januari?

Onder koud glas (serre) kun je in principe al KROPSLA, SPINAZIE, VELDSLA, WORTELEN, KERVEL, ERWTEN zaaien. Voor vroege teelt ook SLUITKOLEN, SPRUITEN, PREI. Wie niet zelf zaait kan meestal vanaf begin februari reeds plantgoed aanschaffen.

Wat kan ik planten in februari?

Top 4 populaire planten februari

  • Sneeuwbal.
  • Hazelaar.
  • Stinkend nieskruid.
  • Winterjasmijn.

Wanneer is de moestuin winterklaar?

Vanaf half oktober tot november is het tijd om te beginnen de moestuin winterklaar te maken. De laatste oogst kan binnen worden gehaald, en de grond die je groente en fruit het hele jaar zo trouw voorzien heeft van voedingsstoffen kan worden aangevuld met nieuwe voeding.

Wat is een moestuin voor beginners?

Wij zetten een aantal handige weetjes en tips voor je op een rij voor een moestuin voor beginners. Start met makkelijke groenten in je moestuin Als je net begint met moestuinieren, kun je het beste starten met groenten die makkelijk te telen zijn: sla , courgette, wortel , radijs , spinazie en snijbiet.

Hoe start je met groenten in je moestuin?

Start met makkelijke groenten in je moestuin Als je net begint met moestuinieren, kun je het beste starten met groenten die makkelijk te telen zijn: sla, courgette, wortel, radijs, spinazie en snijbiet. Deze groenten hebben – naast het water geven – weinig verzorging nodig. Je oogst kan dus bijna niet mislukken!