Hoe lang heb je garantie op een auto?

Hoe lang heb je garantie op een auto?

De wettelijke garantie op een tweedehands auto valt onder de wet ‘Verkoop en garanties voor consumentengoederen’ en heeft een duur van 6 maanden. Een verkoper is verplicht een product te leveren dat voldoet aan de eisen van normaal gebruik.

Wat is de wettelijke garantie van een product?

Veel consumenten denken dat zij standaard recht hebben op 2 jaar ‘wettelijke garantie’. In de Europese regels staat inderdaad een wettelijke termijn van 2 jaar. Maar in Nederland hebben we geen wettelijke garantietermijn. In plaats daarvan staat in de wet dat een product zo lang moet meegaan als u ervan mag verwachten.

Welke garantie geeft de verkoper of fabrikant?

Met garantie belooft de verkoper of fabrikant dat het product een bepaalde tijd goed werkt. De verkoper of fabrikant mag zelf de voorwaarden van zijn verkopers- of fabrieksgarantie kiezen. Bijvoorbeeld hoelang hij garantie geeft. En waar u volgens de garantie recht op hebt als het product kapot gaat.

Wat is de garantie van de garagehouder?

U heeft garantie op de werkzaamheden en de daarbij gebruikte onderdelen. Als de garagehouder kan aantonen dat er een andere oorzaak voor de klacht is en dat de reparaties terecht en correct zijn uitgevoerd, dan mogen alle verdere reparaties bij u in rekening gebracht worden.

Wat is de wettelijke garantie op de tweedehandsauto?

Bij de aankoop van een tweedehandsauto bij een professional zit volgens de wet een verplichte garantie. Een professionele autohandelaar is verplicht om 2 jaar wettelijke garantie te geven op een nieuwe auto. Koopt u een tweedehandsauto bij een professional, dan heeft u in principe recht op 2 jaar wettelijke garantie.

Wat is de wettelijke garantie?

Er zijn dus twee verschillende types garantie. De garantie als extra service, en de wettelijke garantie (ook wel conformiteit genoemd). Deze wettelijke garantie geldt voor alle producten die gekocht worden bij een bedrijf. Een autoverkoper gebruikt vaak een zin als “Gekocht als gezien” in het koopcontract.