Hoe lang duurt ingreep ingegroeide nagel?

Hoe lang duurt ingreep ingegroeide nagel?

Als de mate van ingroei erger is en u hier last van heeft, is een versmalling van de nagelrand en soms ook de wortel nodig. In sommige gevallen moet de nagel in zijn geheel of gedeeltelijk worden verwijderd. Tijdens deze ingrepen wordt u plaatselijk verdoofd. De ingreep duurt ongeveer 15 à 20 minuten.

Doet een ingegroeide teennagel weghalen pijn?

De operatie vindt onder plaatselijke verdoving plaats, zodat u niet nuchter in de kliniek hoeft te komen. U bent niet in staat zelfstandig weer naar huis te rijden, omdat u na de operatie een drukverband krijgt. De operatie duurt hooguit 15 minuten. De verdoving is zo goed dat u geen pijn voelt.

Hoe teen verdoven?

Verdoving. De operatie vindt plaats onder plaatselijke verdoving door middel van twee verdovingsprikken aan de teenbasis. De medische term voor verdoving is anesthesie. De anesthesist geeft u informatie over de verdoving en u kunt hierover lezen in de folder ‘Algehele en regionale anesthesie’.

Lees ook:   Wie bepaald feestdagen?

Hoe lang blijft verdoving in teen?

Na anderhalf tot twee uur is de verdoving uitgewerkt. Neem voor die tijd alvast pijnstillers in. U kunt paracetamol 500 mg gebruiken.

Wat doet huisarts aan ingegroeide nagel?

De arts of pedicure doet iets onder uw nagel zodat de nagel over het nagelbed gaat groeien. Als uw klachten blijven, kan uw arts de zijkant van uw teennagel wegsnijden. De nagel wordt dan iets smaller.

Wat doet huisarts met ingegroeide teennagel?

Je huisarts kan bijvoorbeeld het ‘wilde vlees’ dat ontstaat door je ingegroeide nagel, aanstippen met zilvernitraat. Ook kan je huisarts kiezen voor een kleine operatie aan je teen waarbij een deel van je teennagel wordt weggehaald of je teennagel in geheel met de omliggende huid wordt weggesneden.

Hoe lang werkt verdoving voet?

Deze plaatselijke verdoving biedt meestal uitstekende pijnstilling (zonder misselijkheid) voor ongeveer acht tot vijftien uur na de operatie. De pijnstilling duurt veel langer dan bij een ruggenprik. Deze vorm van verdoving kan (bijna) altijd worden gegeven.

Lees ook:   Wat zeg je tegen iemand met chronische pijn?