Hoe kratten inleveren?

Hoe kratten inleveren?

De lege kratten en lege flessen bier kun je bij elke supermarkt in Nederland inleveren. De meeste supermarkten hebben hier een speciale afdeling voor met een speciale machine die de lege flessen en kratten innemen en automatisch alles bij elkaar optelt.

Kun je een niet vol bierkrat inleveren?

In sommige supermarkten moet je in een leeg krat wel één of twee lege flesjes doen omdat apparaat ‘m anders niet pakt. Anders kun je een leeg krat in de supermarkt pakken en die vervolgens in het apparaat zetten.

Hoeveel krijg je voor een lege krat?

Hoeveel statiegeld krijg ik voor een bepaalde verpakking

Verpakking: Statiegeld:
Krat helemaal gevuld € 3,90
Leeg krat €1,50
Glazen retourflessen van 0,5 liter of kleiner (bierflesjes) € 0,10
Glazen retourflessen boven 0,5 liter € 0,25

Hoeveel statiegeld op krat?

Statiegeld wordt ook op bierflessen (€ 0,10) en kratten (€ 0,75/€ 1,50 voor halve/hele lege kratten) geheven. Voor een bierkrat met 24 flesjes wordt dus € 3,90 statiegeld gevraagd, voor een krat bier met 12 flesjes (bijvoorbeeld van Bavaria) € 1,95.

Kan je een statiegeldbon later inleveren?

Mailtje gestuurd naar de klantenservice, kreeg snel antwoord: “Emballagebonnen kennen een juridische verjaringstermijn van 5 jaar. Dit betekent dat bonnen met een datum ouder dan 5 jaar niet mogen worden geaccepteerd en uitbetaald.

Kan je een krat overal inleveren?

Ja, de meeste lege flessen en bierkratten kan je bij jouw AH-winkel of bij de bezorger van je online boodschappen inleveren. Bij de flesinname in de winkel krijg je een bon die je bij de kassa weer kan laten scannen om je geld terug te krijgen.

Hoe herken ik statiegeldfles?

Achterop het flesje, op het etiket, staat altijd aangegeven of er statiegeld op het bierflesje zit. Als er niks op het flesje staat, betekent dat dat er geen statiegeld op zit.