Hoe gehandicaptenkaart gebruiken?

Hoe gehandicaptenkaart gebruiken?

Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u op 3 soorten gehandicaptenparkeerplaatsen uw auto parkeren. Daarnaast mag u parkeren op plaatsen waar het bord ‘Verboden te parkeren’ staat. Ook kunt u soms gratis parkeren op een gewone parkeerplaats bij een parkeermeter.

Waar kunt u met uw gehandicapten parkeren?

In sommige gemeenten kunt u met uw gehandicaptenparkeerkaart gratis parkeren op een gewone parkeerplaats bij een parkeermeter. In andere gemeenten moet u wel betalen bij een parkeermeter of een automaat. Daarnaast zijn er regels voor wijken of zones.

Hoe kunt u een invalidenparkeerkaart of parkeerkaart aanvragen?

Invalidenparkeerplaats of parkeerkaart invalide aanvragen Wie in Nederland een handicap heeft en moeilijk ter been is of vanwege een medische aandoening altijd snel bij de auto moet kunnen komen om naar het ziekenhuis te gaan heeft mogelijk recht op een invalidenparkeerkaart of een speciale parkeerplaats voor invalide voor de deur.

Lees ook:   Hoe lang blijft een hond bloeden?

Wat is een gewone procedure voor een parkeerkaart?

Gewone procedure. Je hebt al een dossier bij de FOD Sociale Zekerheid, Directie-Generaal Personen met een Handicap. En je hebt een medische erkenning voor de parkeerkaart. Vraag dan je parkeerkaart aan via het contactformulier op handicap.belgium.be. Je hebt nog geen medische erkenning van je handicap.

Wie is in het bezit van een geldige Europese gehandicapte parkeerkaart?

Wie in het bezit is van een geldige Europese Gehandicapten Parkeerkaart kan bij zijn eigen gemeente een parkeervergunning voor gehandicapte bewoners aanvragen. Als je zo’n vergunning hebt hoef je je GPK niet meer zichtbaar in de auto te tonen.

Hoe heb je recht op een parkeerkaart?

Je hebt recht op een parkeerkaart als: je een blijvende invaliditeit hebt van 50% of meer (invaliditeit van de benen) of van 80% of meer (andere invaliditeit); je oorlogsinvalide bent (burgerlijk of militair) met een invaliditeit van 50% of meer; je volledig verlamd bent aan de armen of beide armen werden geamputeerd;

Lees ook:   Wat doet de regering tegen de hoge gasprijs?