Hoe gebruik je Burnshield?

Hoe gebruik je Burnshield?

Het koelen doe je over het algemeen met lauwwarm stromend water zodat het slachtoffer niet onderkoeld raakt. Minimaal 10 minuten koelen en nog beter is om dat langer te doen. Koelen heeft een heel duidelijk effect op de door de patiënt gevoelde, meestal zeer hevige pijn.

Hoe meet je het percentage brandwonden?

Oppervlakte brandwond inschatten Zo staat het hoofd voor 9%, maar ook één arm is 9%. Twee armen beslaan dus een oppervlak van 18% van het lichaam en dat is weer net zoveel als één been of één zijde van de romp. Wanneer beide benen volledig verbrand zijn, kun je dus zeggen dat 36% van het lichaam brandwonden heeft.

Wat is Burnshield?

Een brandwonden kompres Burnshield is een verbandmiddel wat gebruikt wordt om alle soorten brandwonden mee af te dekken. Het kompres bevat een steriele hydrogel met tea tree olie, wat de wond koelt en desinfecteert.

Lees ook:   Hoe wordt bloedsuiker aangegeven?

Hoe lang Burnshield?

Burnshield hecht niet aan de wond; Kan 12 tot 24 uur werkzaam blijven.

Hoeveel graden brandwonden zijn er?

Brandwonden kunnen we onderverdelen in drie gradaties. Dit zijn eerste graads verbranding en tweede graads en derde graads brandwonden. Deze gradaties zeggen samen met het oppervlak iets over de ernst van de brandwond.

Kan ik douchen met een brandwond?

Houd de brandwond 10 tot 20 minuten onder de kraan of douche. Gebruik lauw zacht stromend water. Water van 15 tot zelfs 30 graden Celsius is goed. IJskoud water geeft kans op onderkoeling en pijn.

Wat is Flamigel?

Flamigel® ondersteunt het snel helen van de huid door de wond te bedekken en door een optimaal vochtig helingsmilieu te creëren. Flamigel® is bestemd voor gebruik na een lasertherapie, op oppervlakkige brandwonden (ook degenen veroorzaakt door radiotherapie) en op lichte wonden (bijv. schaafwonden, snijwonden).

Wat te doen bij brandwonden van kokend water?

Koel bij verbranding direct 10 tot 20 minuten met lauw zacht stromend kraanwater. Trek ook zo snel mogelijk kleren en sieraden uit. Laat kleding die aan de wond plakt, zitten. Smeer niets op de brandwond.

Lees ook:   Welke temperatuur hond jas aan?

Waar is Flammazine goed voor?

Flammazine kan worden gebruikt bij de behandeling van infecties van ernstige brandwonden en doorligwonden. Daarnaast kan het infecties van brandwonden en doorligwonden voorkomen. Het middel is geïndiceerd voor volwassenen en kinderen.

Hoelang mag je Flamigel gebruiken?

Bij zonnebrand breng je Flamigel ® 2 tot 6x per dag aan zonder afdekken. Dek de wond indien nodig af met een steriel niet inklevende pleister/verband en vervang deze dagelijks.

Hoe gebruik je Metalline gaas?

Metalline kompres is een kiemvrij en glad verband. Metalline verband wordt gebruikt om wonden af te dekken, in het bijzonder brandwonden. Het verband is gemaakt van sterk vocht opnemend materiaal en is aan één zijde voorzien van een aluminium laagje. Hierdoor plakt het niet aan de wond.

Wat is een Burnshield?

Hoe spoel je een brandwonde?

Het is essentieel om de brandwonde 30 tot 60 minuten grondig met lauw water te spoelen. De urgentie is om de chemische stof ter plaatse en zo snel mogelijk na contact te verdunnen en te verwijderen. Vermijd zoveel mogelijk contact tussen het spoelwater en de gezonde huid.

Lees ook:   Wat kost een naat PCR test?

Hoe koel je een brandwond?

Koel de brandwond 10 tot 20 minuten onder de kraan of douche. Gebruik lauw zacht stromend water. Veel (kleine) oppervlakkige tweedegraads brandwonden (blaren) kunt u zelf behandelen. Ga naar de huisarts bij grote wonden of als u twijfelt. Net als bij andere verwondingen is het bij brandwonden belangrijk dat u ingeënt bent tegen tetanus.

Wat is de oorzaak van brandwond?

Bij een eerstegraads brandwond is de huid nog niet beschadigd. De huid is rood, droog en pijnlijk. Soms is het ook wat opgezwollen. Als de huid inderdaad gesloten is, dan kun je ALHYDRAN gebruiken. Door de brandwond na te behandelen met een goede hydraterende crème zorg je voor een natuurlijk en mooi herstel van je verbrande huid.

Wat is de eerste hulp bij brandwonden?

Eerste hulp bij brandwonden Eerst water de rest komt later! Koel de brandwonde onmiddellijk af! Binnen 20 minuten na het branden, koel af gedurende 20 minuten, met lauw water (het koelste dat het slachtoffer gedurende 20 minuten kan verdragen).