Hoe bevestig je een deurknop?

Hoe bevestig je een deurknop?

Wordt de kruk aan de ene zijde naar beneden geduwd, dan maakt de deurkruk aan de andere kant dezelfde beweging. Dit komt door de krukstift die beide deurkrukken met elkaar verbindt. Deze vierkante stift steek je door het slot heen en de krukken worden hier via inbusboutjes op gemonteerd.

Hoe hoog zit een deurknop?

Een slotgat wordt standaard gemaakt op 105cm hoogte (hart krukgat), gemeten vanaf de onderzijde van de deur.

Wat is een Krukgat?

Een krukgat is een gat dat in de deur gemaakt moet worden om de deurkruk in het insteekslot te kunnen monteren. Soms zijn er twee gaten nodig als je de deur wilt afsluiten met een sleutel of een wc-garnituur.

Wat is een goede deurklink?

De beste deurklink van dit moment is de Eliot deurklink. De deurklink is zwart en heeft daardoor een strakke en moderne uitstraling. De Eliot deurklink bestaat uit een duurzame legering van meerdere metalen zoals aluminium. Als afwerking heeft de deurklink een mat zwarte poedercoating.

Hoe monteer je een rozet?

Om precies te weten waar je de rozet moet monteren, is het allereerst van belang dat je de horizontale schroefgaten aftekent op jouw deur. Doe dit door de krukstift door de deur te steken en de onderrozet andersom op de stift te schuiven. Nu kun je eenvoudig de gaatjes aftekenen.

Hoe deurknop verwijderen?

Wanneer je een deurknop hebt waarbij de schroeven niet direct zichtbaar zijn, kun je aan de zijkant van de deurknop vaak een klein metalen slotje vinden. Met behulp van bijvoorbeeld een paperclip kun je hierin duwen, om zo de deurknop los te maken. Wanneer je deze los hebt, spreekt de rest eigenlijk voor zich.

Hoe deurklink meten?

Gatenprofiel opmeten Vanaf de bovenste schroef meet u de afstand van het hart van deze schroef naar het hart van het krukgat. In ons voorbeeld komt dit uit op 75 mm. Vervolgens meet u de afstand van het hart van het krukgat naar het hart van de eerste schroef hieronder, in ons voorbeeld 21,5 mm.

Hoe Krukgat boren?

Vervolgens boor je het krukgat met een houtspeedboor van 22 millimeter. Je kunt de gaten het beste vanaf 2 kanten boren. Wanneer je dit hebt gedaan, verwijder je het zaagsel in het krukgat met een stofzuiger. Daarna plaats je het slot weer in de deur.

Hoe groot is een Krukgat?

De deurkruk van van een slot zit vast aan een krukstift. Dit is een vierkante stift met een afmeting van 8, 9 of 10mm. De meest voorkomende krukgat maat is 8mm.

Wat is de Stiftmaat?

Er zijn stiftmaten van 5 mm en 8 mm beschikbaar. Het is daarom van belang dat u vooraf weet hoe dik de stift van uw WC-slot mag zijn. Bij een stiftgat van 8 mm is het mogelijk om een stift van 5 mm op te dikken middels een verloopbus. Is uw stiftgat echter 5 mm, dan zal hier geen dikkere toiletstift in passen.

Waar op letten bij aankoop deurklink?

De deurdikte van uw binnendeur- of buitendeur is van belang om te bepalen hoe lang uw cilinder en de montageschroeven moeten zijn waarmee u het deurbeslag op uw deur monteert. Standaard zijn deuren 38-42 mm dik. Wanneer uw deur dikker dan 43 mm is, heeft u een langere krukstift en langere montageschroeven nodig.