Inhoudsopgave
Hoe lang is een Ongehuwdverklaring geldig?
Een verklaring van huwelijksbevoegdheid is 6 maanden geldig. Hoelang een ongehuwdverklaring geldig is, verschilt per land.
Hoe lang is een huwelijksakte geldig?
Op het afschrift of internationaal uittreksel staat de datum waarop de akte is gemaakt én de datum waarop het afschrift of internationaal uittreksel is afgegeven. Een afschrift of internationaal uittreksel heeft geen houdbaarheidsdatum.
Waar Ongehuwdverklaring aanvragen?
De verklaring over de de burgerlijke staat bewijst dat u ongehuwd bent. U vraagt de verklaring aan in de gemeente waar u woont. Wanneer de lokale autoriteiten deze niet afgeven, kan de ambassade of het consulaat-generaal deze voor u opstellen.
Wat zijn officiele documenten?
Officiële documenten zijn bijvoorbeeld geboorteaktes, ongehuwdverklaringen, huwelijksaktes of diploma’s. Bij legalisatie wordt gekeken of uw document is afgegeven door de juiste persoon of instelling. Legalisatie gebeurt met een stempel of sticker. Daarna is uw document klaar voor gebruik in Nederland.
Wat met trouwboekje na scheiding?
Navraag bij de ambtenaar van de Burgerlijke Stand leert ons dat het trouwboekje dat u samen kreeg bij het burgerlijk huwelijk, na de scheiding geen administratieve functie meer heeft. U kan dus vrij kiezen of u het trouwboekje behoudt als aandenken of niet.
Wat met trouwboekje na overlijden?
Als er een trouwboekje aanwezig is, geef dit dan aan de uitvaartverzorger. Deze heeft hiermee alle benodigde en juiste gegevens voor de aangifte van overlijden. Ook als u later naar de notaris gaat voor de afhandeling van de erfenis, is het handig om het trouwboekje mee te nemen.
Hoe oud mag een huwelijksakte zijn?
Een uittreksel uit het bevolkingsregister (de Basisregistratie personen) heeft geen houdbaarheidsdatum. Er staat wel een datum op. Meestal mag een uittreksel maar 3 of 6 maanden oud zijn voor de organisatie die erom vraagt.
Wat kost huwelijksakte?
Daarnaast hanteren veel gemeenten een lager tarief wanneer je in het gemeentehuis binnen bepaalde tijden of op bepaalde dagen trouwt. Verder variëren de kosten voor een burgerlijk huwelijk grofweg tussen de 350 en 1000 euro, met uitschieters op feestdagen.