Is mijn bank duurzaam?

Is mijn bank duurzaam?

De Eerlijke Bankwijzer vergelijkt de belangrijkste aanbieders van betaal- en spaarrekeningen voor consumenten. Naast beoordeling van het beleid wordt er gekeken of banken jouw spaargeld investeren met respect voor mens, dier en milieu. Ook zie je of dat op een eerlijke en transparante manier gebeurt.

Is Argenta een ethische bank?

Argenta steunt ook op twee zogenaamde exclusielijsten: die van de Noorse staatsbank en een lijst met criteria die Argenta zelf bepaalde. “Als machtige beleggingsmogendheid voert Norges Bank al jaren een wereldwijd, ethisch investeringsbeleid.

Welke bank is echt duurzaam?

Volgens de Eerlijke Bankwijzer zijn 2 banken in Nederland koploper in duurzaamheid: Triodos en ASN Bank (onderdeel van de Volksbank). De drie grootste en bekendste banken in Nederland, ABN AMRO, ING en Rabobank lopen achter.

Hoe duurzaam zijn Nederlandse banken?

De eerste conclusie van de Eerlijke Bankwijzer is dat Nederlandse banken het op het terrein van duurzaamheid eigenlijk behoorlijk goed doen. ABN AMRO, ING en Rabobank zijn allemaal voorbeelden van instanties die hun duurzame beleid de afgelopen twee jaar behoorlijk hebben verbeterd.

Is Argenta beursgenoteerd?

Ze krijgen ook een vaste prijs. Wie ze later van de hand wil doen, kan dat een bepaalde periode van het jaar zonder winst of verlies. Ten minste zolang Argenta het goed blijft doen. De stukken zijn dus niet beursgenoteerd.

Waar investeert Argenta in?

Duurzaamheid is een van de waarden die Argenta* nastreeft. We zetten er dan ook sterk op in: We investeren in bedrijven en instellingen die bijdragen aan een duurzame samenleving, zoals waterzuiveringsbedrijven, scholencampussen, bedrijven die werken rond sociale huisvesting, …

Welke bank is milieuvriendelijk?

Welke banken zijn het duurzaamst?

Uit bovenstaande beoordelingen kun je duidelijk opmaken dat De Volksbank (ASN, SNS…) de duurzaamste bank van Nederland is, op de voet gevolgd door Triodos Bank. De drie grote traditionele banken ING, Rabobank en ABN Amro scoren op veel onderdelen nog matig tot slecht.

Wat is ethisch verantwoord?

Ethiek (ethisch verantwoord) De ethiek bevat alles wat met normen en waarde n te maken heeft, met de nadruk op morele waarden. Niet doden, niet stelen of een ander pijn doen: dat is ethisch verantwoord. Ethiek is de filosofie over alles wat we moreel verantwoord vinden.

Wat is een ethisch dilemma?

Iedereen krijgt wel eens te maken met een ethisch dilemma. Hierbij moet je een verantwoorde keuze maken, maar dit blijkt niet altijd even gemakkelijk. Voorbeeld ethisch dilemma. Iemand doden is niet ethisch verantwoord, maar dat is iemand pijn doen ook niet.

Wat is de betekenis van ethiek?

De betekenis van ethiek. Ethiek hangt samen met normen en waarden. Wat is eigenlijk het verschil tussen beiden? Normen en waarden zijn de omgangsvormen oftewel hoe anderen verwachten dat je sociaal handelt. Het geheel van deze normen en waarden noemt met het moraal. Ethiek is het nadenken over en analyseren van die moraal.

Wat is een ethisch dilemma op de werkvloer?

Een voorbeeld van een ethisch dilemmaop de werkvloer Je bent psycholoog en een patiënt vertelt jou dat hij een aanslag gaat plegen. Aan de ene kant mag je dit niet naar buiten brengen: je hebt een beroepsgeheim. Aan de andere kant wil je een grote groep mensen beschermen.