Hoe vereenvoudig je een breuk makkelijk?

Hoe vereenvoudig je een breuk makkelijk?

Teller en noemer delen door hetzelfde getal Bij breuken vereenvoudigen worden de teller en noemer van de breuk door hetzelfde getal gedeeld. Hierdoor: Worden teller en noemer van de breuk kleiner (eenvoudiger). Blijft de waarde van de breuk hetzelfde (delen door hetzelfde getal).

Hoe vereenvoudig je een macht?

Je moet de machten bij elkaar optellen. Als je getallen met machten met elkaar vermenigvuldigt en de grondgetallen zijn gelijk, dan tel je de exponenten bij elkaar op. Voorbeelden: 72 x 73 = 72+3 = 75, want (7 x 7) x (7 x 7 x 7) = 7.

Wat betekent vereenvoudigen rekenen?

Vereenvoudigen betekent dus eigenlijk dat je de kleinste noemer zoekt bij een bepaald stuk van een strook of een cirkel. Maar je kunt natuurlijk niet zomaar een kleiner getal invullen als noemer. Het moet wel blijven kloppen.

Hoe heet het getal onder de Breukstreep in een breuk?

De noemer is het getal onder de streep. In 35 is 5 de noemer. Is iets in een aantal gelijke stukken verdeeld, dan geeft de noemer aan hoe dat deel heet, hoe dat te noemen is.

Hoe los je een logaritmische vergelijking op?

Het stappenplan is als volgt: Stap 1: schrijf om naar een vorm met één logaritme of twee logaritmen met hetzelfde grondtal. Stap 2: Los op voor x….Maak hierbij gebruik van de volgende rekenregels van logaritmen:

  1. logg(a)+logg(b)=logg(a⋅b)
  2. logg(a)−logg(b)=logg(ab)
  3. logg(bp)=p⋅logg(b)
  4. logg(b)=log(b)log(g)

Hoe moet je wortels vereenvoudigen?

1. Onder het wortelteken een zo klein mogelijk getal. Door gebruik te maken van de regel √(a • b) = √a • √b kun je soms het getal onder het wortelteken verkleinen. Wiskundigen vinden 4√5 veel en veel mooier dan √80.

Wat is de teller van 1 6?

De teller is het getal dat boven de deelstreep staat. De noemer geeft het aantal delen aan waarin de hele is verdeeld. De noemer is het getal onder de deelstreep.