Kan je opgelicht worden via Alibaba?

Kan je opgelicht worden via Alibaba?

Wanneer je producten inkoopt bij een tussenhandelaar bestaat de kans dat je opgelicht wordt en/of onnodig te hoge prijzen betaalt. Inkopen via tussenhandelaren betekent vele lagere winstmarges krijgen en niet zeker zijn of je producten daadwerkelijk worden geleverd.

Hoe inkopen in China?

Tijdens je inkopen in China is een goede relatie opbouwen met je leveranciers heel belangrijk. Hierbij kun je ook de voorwaarden van betalingen onderhandelen. Zo zou het je ultieme doel moeten zijn om je inkopen in China te doen met “net 30” of “net 60”.

Is kopen op Alibaba veilig?

Winkelen vanaf Alibaba is relatief veilig als je weet waar je moet winkelen. Er zijn goede en eerlijke leveranciers op Alibaba, maar er zijn er ook een paar undesirables op de loer liggen. Dat is een gebruikelijke aanblik in elke markt.

Wat is het verschil tussen Alibaba en AliExpress?

Het grote verschil tussen Alibaba en AliExpress is dat Alibaba meer gericht is op bedrijven en AliExpress meer op consumenten. Bij Alibaba moet je producten vaak in grote aantallen kopen maar bij AliExpress kan je als particulier losse producten kopen.

Waar moet je opletten bij Alibaba?

10 dingen waar je echt op moet letten bij inkopen op Alibaba!

  1. Neem niet zomaar dingen aan.
  2. Wees niet geïntimideerd door je leveranciers.
  3. Vertrouw op je eigen gevoel.
  4. Zorg ervoor dat je specifiek bent.
  5. Je ontvangt misschien producten die niet naar verwachting zijn.
  6. De meeste leveranciers werken met bankoverschrijvingen.

Wat gaat Alibaba doen?

Alibaba haalt het grootste deel van hun omzet uit hun e-commerce business. Ze zijn de eigenaar van drie grote e-commerce platforms: Alibaba. Taobao.

Kan je als particulier kopen bij Alibaba?

Alibaba is geschikt voor ondernemingen en grote bestellingen. De shop biedt een grote selectie aan producten uit verschillende branches. Wanneer je als particuliere klant wilt bestellen, bevelen wij eerder Aliexpress aan- let in elk geval wel op vervalste producten zodat je op de goede weg bent.

Kan ik als particulier kopen bij Alibaba?

Alibaba.com is een platform met een productassortiment voor consumenten en een marktplaats waar leveranciers of ondernemers hun producten kunnen verkopen, ook wel een B2B-marktplaats (business to business). Anders dan bij AliExpress komt u hier met de leveranciers in contact om tot een overeenkomst te komen.

Kun je als particulier kopen bij Alibaba?

Waarom is Alibaba zo goedkoop?

In China zijn er namelijk veel lagere lonen dan in Nederland. Hierdoor zijn de prijzen van de producten laag. Daarnaast heeft China veel grondstoffen in het land. Doordat ze dichtbij de directe bron van grondstoffen zitten zijn de prijzen hiervan goedkoper en dus ook de producten die ze er mee maken.