Hoe behandel je vochtplekken op de muur?

Hoe behandel je vochtplekken op de muur?

Vochtplekken verwijderen

  1. Pak de oorzaak van de vochtige muur aan.
  2. Haal het behang of verwijder de verf van je muur met een plamuurmes.
  3. Breng een vochtwerend middel aan, bv.
  4. Heb je barsten?
  5. Zorg dat je muur niet doorweekt is en breng dan drie lagen vochtwerende coating aan.

Welke verf over vochtplekken?

Als de muur droog is, kun je gaan verven met Perfect Base Vlek Isolerende Muurverf. Deze verf breng je op dezelfde manier aan als de voorstrijk. Maar dan wel in omgekeerde volgorde, dus van boven naar beneden werken. Vlek Isolerende Muurverf is alleen verkrijgbaar in wit.

Hoe krijg ik Watervlekken uit het plafond?

Een eenvoudige oplossing is het gebruiken van bleek in een wateroplossing. Mix een emmertje water met tien procent bleekmiddel en spuit of smeer dat op de plek van de vlek. Na één of twee dagen moet de vlek verdwijnen.

Wat is wegenverf?

De wegenverf is een alkydharsverf, voor een uitstekende hechting en lange levensduur. De verf is er bijvoorbeeld in mat en is geschikt voor ondergronden zoals steen en asfalt. Het hoge isolerende vermogen en de goede dekking zorgen ervoor dat je duidelijke strepen en andere markeringen kunt aanbrengen.

Kan je over schimmel heen schilderen?

Als de schimmels goed zijn verwijderd kan het zo zijn dat de ondergrond toch nog zo is aangetast dat opnieuw schilderen echt noodzakelijk is. Wij raden u dan aan om een schimmelwerende verf te gebruiken, de schimmels komen dan niet of minder snel terug.

Kun je over schimmel heen schilderen?

Is de schimmel weg en de ondergrond droog? Dan kun je beginnen met schilderen. Gebruik hiervoor Histor Schimmelbestendige Muurverf . Je weet dan zeker dat de schimmel niet meer terugkomt.

Hoe ontstaan vochtplekken?

Wanneer de vochtige lucht in huis onvoldoende naar buiten wordt afgevoerd, zal het in de muren trekken en vochtplekken veroorzaken. Meestal ontstaan de vochtplekken alleen in de ruimten die geen goede ventilatie hebben.

Hoe vochtige muur schilderen?

Als je specifieke verven gebruikt en de ondergrond is vorstbestendig, kan je vochtige (of natte) bakstenen muren verven in elke kleur die je wil. Daarvoor gebruik je een grondlaag Epofix en vervolgens werk je af met Coating M30. Vraag altijd eerst advies in de verfwinkel in je buurt.

Welke verf voor vochtige muren?

Met Alabastine 2in1 Vochtige Muren bespaar je tijdens het schilderen van je muren veel tijd. Deze speciale 2in1 muurverf is een voorstrijk en muurverf in 1. De muurverf van Alabastine 2in1 Vochtige Muren voorkomt en bestrijdt vochtdoorslag en vochtplekken op steen en beton, stuc- en pleisterwerk (op cementbasis).