Hoe lang duurt een IND aanvraag?

Hoe lang duurt een IND aanvraag?

Volgens de wet moet de IND binnen 6 maanden een beslissing nemen op uw asielaanvraag. Dit heet de wettelijke beslistermijn. In sommige gevallen verlengen wij de wettelijke beslistermijn naar 15 maanden.

Hoe lang duurt het aanvragen van een MVV?

Vul het aanvraagformulier in en breng de documenten mee die vermeld staan in de goedkeuringsbrief van de IND. De gemiddelde verwerkingstijd van een MVV-aanvraag is 10 werkdagen.

Hoe lang moet ik wachten op mijn verblijfsvergunning?

De IND toetst of u aan alle voorwaarden voldoet om een verblijfsvergunning te krijgen. Binnen 90 dagen hoort u of u een verblijfsvergunning krijgt of niet. De verblijfsvergunning is meestal 5 jaar geldig en kan worden verlengd. Na 5 jaar kunt u een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd aanvragen.

Hoe ver is IND met mijn aanvraag?

Volg uw aanvraag in Mijn IND U ziet dit bij ‘Status aanvraag’. U ziet daar hoe ver de IND is met de behandeling van uw aanvraag. U moet inloggen met DigiD. Lees meer over en log in bij Mijn IND.

Hoe kan ik mijn aanvraag bij IND volgen?

In Mijn IND ziet u bij ‘Status aanvraag’ of uw aanvraag is ontvangen. U krijgt ook een brief. Deze brief is de ontvangstbevestiging van uw aanvraag. In de ontvangstbevestiging staat vóór welke datum u een beslissing krijgt op uw aanvraag.

Wat te doen na goedkeuring MVV?

De MVV moet binnen drie maanden na de positieve beslissing van de IND zijn afgehaald op de ambassade. Vervolgens moet de MVV binnen 90 dagen na afgifte worden gebruikt om Nederland in te reizen, anders is deze niet langer geldig en moet de MVV opnieuw worden aangevraagd.

Hoeveel moet je verdienen voor een MVV aanvraag?

De hoofdpersoon in Nederland dient een bruto salaris van minimaal € 1.725 per maand te verdienen (exclusief 8% vakantietoeslag). Daarnaast dient zijn arbeidsovereenkomst op het moment dat het familielid de MVV of verblijfsvergunning aanvraagt nog minimaal 1 jaar door te lopen.