Inhoudsopgave
Wat is een Bixie wedstrijd?
Tijdens Bixie-wedstrijden kunnen kinderen op een speelse wijze wedstrijden rijden. Deze wedstrijden zijn onderverdeeld in de disciplines dressuur, springen en mennen. Ook is er een begeleidingsproef ontwikkeld voor de kleinste ruiters die nog niet zelfstandig kunnen sturen en zijn er leuke spelletjes.
Wat is geen klasse bij de Bixie wedstrijden?
De Bixie Rubrieken voor dressuur, springen en mennen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen. Deze rubrieken zijn onderverdeeld in de lichtste klasse (AA), de middenklasse (A) en de zwaarste klasse (B1).
Wat heb je nodig voor een wedstrijd paardrijden?
Klaar voor de proef: Je eerste dressuurwedstrijd, wat heb je…
- Een paard of pony.
- Ruiterpaspoort of startpas.
- Lidmaatschap van de KNHS.
- Controleer je papieren.
- Lees de spelregels.
- Schrijf je in voor de wedstrijd.
- De voorbereiding.
- De wedstrijddag zelf.
Hoe word je lid van de KNHS?
Hoe word ik lid van een KNHS-vereniging? Kies een vereniging uit die jou aanspreekt. De vereniging meld jou dan weer aan bij de KNHS. Zodra dat is gebeurd, kun je via MijnKNHS online al je wedstrijdzaken regelen, zoals het aanvragen van een startpas of startlicentie.
Welke kleur broek is niet toegestaan Tijdens dressuurwedstrijden?
De rijbroek en bovenkleding hoeven niet in een bepaalde kleur te zijn. Handschoenen zijn niet verplicht maar draag je ze toch dan moeten ze licht gekleurd zijn, zo kan de jury de handhouding goed beoordelen.
Wat voor kleding moet je aan bij paardrijden?
Een (elastische) broek zonder naden, zoals bijvoorbeeld een legging of joggingbroek, is voor de eerste lessen ook geschikt. De broek mag niet te los zitten; de stof kan dan gaan plooien waardoor je schuurplekken kunt krijgen. De bovenkleding is iets minder belangrijk: een prettig zittend shirt of trui is prima.
Wat is een Ruiterpaspoort?
Het Ruiterpaspoort is een officieel en persoonsgebonden document voor ruiters die de ruiteropleiding van de KNHS en FNRS volgen. In het Ruiterpaspoort staat op welk niveau van de opleiding je bent, welke diploma’s je hebt behaald, aan welke wedstrijden je hebt meegedaan en welke buitenritten je hebt gereden.
Hoe maak je een startpas aan?
Een startpas of startlicentie kun je aanvragen via MijnKNHS.nl zodra je lid bent van de KNHS via een KNHS-vereniging of een FNRS-ruitersportcentrum. Hieronder staat welke startpassen en startlicenties er zijn.
Wat mag ik starten met mijn paard?
Met een hengst mag in het B gestart worden, indien de ruiter minimaal L1 heeft gereden en minimaal 14 jaar oud is, of indien een ponyruiter minimaal L2 heeft gereden en minimaal 12 jaar oud is. Een paard moet minimaal drie jaar zijn om in de klasse B te starten. vanaf vier jaar mag een paard klasse L1 starten.
Welke kleur dekje dressuurwedstrijd?
Volgens de reglementen van de KNHS zijn alle kleuren zadeldekjes toegestaan. Voornamelijk dressuurruiters rijden over het algemeen met een wit dekje. In de spring- en eventingsport zien we wel vaker gekleurde dekjes.
Waarom moet je paardrijlaarzen aan?
Met de laarzen heb je een betere houding en blijf je stevig in de zadel zitten. Ook zorgt het voor versteviging van je enkels en scheenbenen. Dit is namelijk de reden waarom de meeste laarzen tot op knie-hoogte zijn.
Wat kun je allemaal doen met paardrijden?
Paardrijden is net als velen andere sporten fysiek. Je gebruikt je lichaam en stimuleert daarbij niet alleen je motoriek maar ook je lichaamsbeweging en je traint een hoop spiergroepen waaronder je bil- en beenspieren maar ook je core. Wanneer je een uur in stap, draf en galop rijdt verbrand je ongeveer 250 calorieën.