Wat te doen bij je baby als die verstopping heeft?

Wat te doen bij je baby als die verstopping heeft?

Een verstopping van de darmen komt bij veel baby’s voor en gaat vaak vanzelf over. Door de buik van de baby te masseren of wat meer water toe te voegen, kun je het ongemak al verminderen. Ga in ieder geval niet zelf experimenteren met bijvoorbeeld een thermometer, olie of laxeermiddelen.

Wat eten bij verstopping darmen kind?

Vezels houden vocht vast in de darmen. Daardoor wordt de poep zachter en werken de darmen beter. Vezels zitten vooral in: volkoren brood, roggebrood, aardappelen, volkoren pasta, zilvervliesrijst, bonen, erwten, linzen, groenten (ook rauwe groenten), fruit, zaden en noten.

Kan je baby last hebben van constipatie?

Heeft je baby last van constipatie, eet dan meer vezelrijke producten zoals groenten en fruit. Krijgt je baby geen borstvoeding, geef hem dan een koffielepel vruchtensap per dag. Een andere oplossing is je kindje water te laten drinken dat verrijkt is met magnesium.

Hoe help je je baby met obstipatie?

Tips voor je baby met obstipatie. Hoewel er meestal niks ergs aan de hand is, kan je kindje wel veel last hebben van zijn moeilijke stoelgang. Er zijn een aantal dingen die je zelf kan doen om je baby een handje te helpen. Vocht. Zorg dat je baby voldoende vocht binnenkrijgt. Hij heeft zo’n 150 ml per kg lichaamsgewicht nodig.

Wat zijn de klachten van obstipatie?

Symptomen obstipatie. Obstipatie kan verschillende klachten geven. Artsen spreken in het algemeen van obstipatie als je baby 2 of meer van de volgende klachten heeft: Je baby poept 2 keer per week of minder. Hij houdt de ontlasting (onbewust) op. De ontlasting is hard, droog, keutelig en/of pijnlijk.

Wat is de oorzaak van obstipatieklachten?

Bij baby’s kan de overgang van borstvoeding naar flesvoeding kortdurend obstipatieklachten veroorzaken. Ook met het wisselen van type of merk flesvoeding kunnen de darmen van je baby wat moeite hebben. Ze moeten wennen aan de nieuwe voeding en hebben tijd nodig om zich hieraan aan te passen.