Hoe groot is een Poetsplaats?

Hoe groot is een Poetsplaats?

De afmeting per paard is minimaal 2 bij 3 m. Op deze ‘poetsplaats’ kan ook de hoefsmid de paarden behandelen in plaats van op de stalgang of buiten. Een poetsplaats moet minimaal verlicht zijn volgende normen van het stalklimaat maar voor een goede verlichting van de poetsplaats wordt 1000 lux aanbevolen.

Wat is de minimale Stalgrootte van een paard?

De grootte van een box moet minimaal (2 x stokmaat)² zijn. Dus een paard van 1,65 m moet gestald worden in een box met een oppervlakte van minimaal 10,89 m² (berekening: 2x 1,65 = 3,30, 3,30 x 3,30 = 10,89). Daarbij moet de kortste wand van de stal minimaal 1,5 x de stokmaat van het betreffende paard zijn.

Hoeveel ruimte voor een paard?

Per paard is 0,5 – 1 hectare weiland nodig indien ook het ruwvoer voor de winter meegerekend wordt, anders biedt 1 hectare weiland ruimte aan circa vier paarden. Voor de opfok van jonge paarden is een oppervlakte van minimaal 2 hectare per perceel gewenst, hoe groter hoe beter.

Hoe breed is een staldeur?

Voor een veilige doorgang moet de boxdeur van de stallen minimaal 1 meter breed zijn. Bij pony’s geldt een breedte van minimaal 0,85 meter. Een staldeur die niet tot de grond sluit kan een breuk aan het pijpbeen veroorzaken als een paard opstaat en met zijn been onder de deur komt.

Hoe groot moet een stal zijn voor een pony?

De minimale boxmaat voor paarden is 10 m² en voor pony’s kleiner dan 1,56 meter is dat (2x stokmaat)². Wanneer er een hoog drachtige merrie of een merrie met veulen in de box gestald wordt, is de minimale box maat 12 m². Tenzij er meer dan 8 uur per dag vrije beweging geboden wordt.

Hoe groot is een wedstrijd paardenbak?

De gebruikerswensen zijn medebepalend voor de afmeting van de bodem. Een standaarddressuurbodem is 20 x 40m (1:2), maar vanaf Z-dressuur en hoger geldt de afmeting van 20 x 60m (1:3).

Hoe groot moet een paarden box zijn?