Wat kun je doen tegen een broedse kip?

Wat kun je doen tegen een broedse kip?

Er zijn twee dingen die je kunt doen met een ongewenst broedse kip: de kip haar gang laten gaan en wachten totdat het broeden vanzelf ophoudt, of de kip proberen broeds af te maken. In het eerste geval is het belangrijk om de kip elke dag van het nest te halen zodat de kip even kan eten, drinken en scharrelen.

Hoe komt het dat mijn kippen zo slecht leggen?

Waarom legt mijn kip geen eieren? Kippen hebben soms een legstop, bijvoorbeeld als ze in de rui zijn of in de winter. Er zijn ook rassen die amper eieren leggen, zoals de Seramo. Is er geen logische verklaring voor het uitblijven van eieren, dan heeft je hen misschien legnood.

Hoe doe je de kip apart?

Zet de kip apart want anders gaan de andere kippen aan de cloaca pikken en kan ze letterlijk dood gepikt worden. Zet haar op een warme plek en geef haar twee maal daags pijnstilling en antibiotica. Probeer met 1 vinger ingedoopt met plantaardige olie de uitstulping terug te duwen. Doe dit minimaal 2 maal daags (liefst vaker).

Wat zijn de ziekteverschijnselen bij kippen?

Ziekteverschijnselen bij kippen Een gezonde kip scharrelt druk rond in het kippenhok, is sociaal en heeft een glanzend verenkleed. Kippen kunnen door verschillende redenen ziek worden, maar laten dit vaak niet duidelijk zien. Een zieke kip probeert zich zo normaal mogelijk te gedragen.

Waar zit een kip op een leeg nest?

Soms zit een kip op een leeg nest, een onbevrucht ei of op een kalkei te broeden. Er zijn 3 mogelijkheden om dit op te lossen: Als je geen haan hebt kan je er bevruchte eieren onderleggen en dan zal de kip die uitbroeden, na 21 dagen komen de kuikens uit.

Kan je kip opeens een grote en dikke buik hebben?

Heeft je kip opeens een voelbaar grote en dikke buik dan is er iets ernstigs misgegaan met haar eilegapparaat en zitten er hoogstwaarschijnlijk rottende eieren in haar buik, tumoren of andere ontstekingen. Ook kan er sprake zijn van een buikvliesontsteking.