Wat houd ambulance chauffeur in?

Wat houd ambulance chauffeur in?

De ambulancechauffeur zorgt ervoor dat hij samen met de ambulanceverpleegkundige snel op locatie is. Het kan gaan om een spoedeisende situatie maar ook om besteld vervoer. De chauffeur is verantwoordelijk voor de veiligheid van de patiënt en naaste omgeving en draagt zorg voor een comfortabel vervoer.

Wat is het salaris van een ambulancechauffeur?

Wat verdient een Ambulancechauffeur? Een pas gestart Ambulancechauffeur kan men op ongeveer 2000 euro bruto per maand rekenen. Met meer ervaring en een goede staat van dienst kan dit oplopen tot 3200 euro per maand. Daarbij komen ook onregelmatigheidstoeslag en reiskostenvergoeding kan verwachten.

Wat moet je doen om ambulancechauffeur te worden?

De eis om ambulancechauffeur te worden is niet bij alle ambulancediensten gelijk, maar over het algemeen moet je in het bezit zijn van:

  1. een diploma op MBO-niveau 3.
  2. een geldig eenheidsdiploma EHBO.
  3. een geldig rijbewijs B en bij sommige organisaties moet je ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs C en/of E.

Wat zijn de taken van de ambulance?

Ambulance

  • medische hulpverleners en hulpmiddelen kan vervoeren naar een plaats waar behoefte is aan spoedeisende hulp.
  • ruimte biedt voor behandeling van slachtoffers of patiënten.
  • slachtoffers of patiënten kan vervoeren, bijvoorbeeld naar een ziekenhuis.

Hoe lang duurt de opleiding ambulance?

De opleiding duurt 18 maanden en bestaat uit een theorie en praktijkgedeelte. Zo loop je stages bij verschillende afdelingen in het ziekenhuis en werk je natuurlijk op onze eigen ambulances.

Wat is een Sosa diploma?

Opleiding tot ambulancechauffeur Om het beroep ambulancechauffeur te mogen beoefenen dien je een specifieke opleiding te volgen, die afwijkt van de opleiding voor een ambulanceverpleegkundige. Deze opleiding wordt aangeboden door de Stichting Opleidingen Scholingen Ambulancehulpverleners (SOSA).

Hoe lang duurt de opleiding ambulancechauffeur?

De initiële opleiding tot ambulancechauffeur duurt (indien alle modules goed doorlopen worden) omstreeks zeven maanden. In deze maanden doorloopt de student een traject van 31 lesdagen. Bij de RAV waar de student in dienst is wordt hij/zij begeleid door een, eveneens door de Academie opgeleide, praktijkbegeleider.

Hoe lang duurt de opleiding tot ambulancechauffeur?

Hoe word je ambulancechauffeur in Belgie?

Je kan de opleiding ‘Ambulancier-hulpverlener’ volgen in elke provincie, binnen het opleidingspakket Dringende Geneeskundige Hulpverlening. De opleiding wordt georganiseerd door het Provinciaal Instituut voor Brandweer- en Ambulancieropleiding of soms bij VDAB.