Welk dier is 6 maanden zwanger?

Welk dier is 6 maanden zwanger?

Neushoorn Ook de relatief lange draagtijd – gemiddeld 450 dagen – is een oorzaak van het geringe aantal neushoorns. Daar komt bij dat een neushoorn per zwangerschap maar één jong draagt. Een neushoorntweeling is komt bijna nooit voor! Opmerkelijk is ook dat neushoorns zich maar om de drie jaar voortplanten.

Welk dier is 3 jaar zwanger?

Haaien zijn enorm lang zwanger. De gemiddelde draagtijd ligt rond de twee jaar! Maar er is een bepaalde soort haai, de franjehaai, die maar liefst 3,5 jaar zwanger is.

Wat is de langste zwangerschap ooit?

De langste tijd in baarmoeder. De meeste baby’s groeien ongeveer 280 dagen in de buik van hun moeder, maar baby Penny Diana bracht in 1945 maar liefst 375 dagen door in de baarmoeder van haar moeder.

Welk dier is het langst?

Het langstlevende dier op aarde is nog altijd de Noordkromp, een weekdier dat meer dan 500 jaar oud kan worden. Het langstlevende gewervelde landdier is de Galapagos reuzenschildpad (één van deze schildpadden wist een leeftijd van 177 jaar te bereiken).

Welke dieren kunnen hun zwangerschap uitstellen?

Beren, gordeldieren, robben en sommige otters, dassen en andere marterachtigen kennen een jaarlijkse diapauze, die een vast onderdeel is van hun reproductieve cyclus. Veel soorten beren bijvoorbeeld, paren op het einde van de lente of het begin van de zomer.

Hoe lang is een walrus zwanger?

15 – 16 maandenWalrus / Draagtijd

Welk dier is het kortste zwanger?

De draagtijd van een koe is ongeveer gelijk aan die van een mens, negen maanden. De goudhamster heeft van de zoogdieren de kortste draagtijd, namelijk 16-18 dagen. Alleen de buideldieren hebben een nog kortere draagtijd, maar daar blijft het jonge diertje nog lang in de buidel van de moeder totdat het volgroeid is.

Welk dier krijgt de meeste kinderen?

De Tasmaanse duivel of Sarcophilus harrisii, ook wel buidelduivel genoemd, werpt zo’n 40 jongen per keer. In de buidel is er echter maar plaats voor vier dieren, waardoor de rest sterft. Van de vier overlevende jongen overleeft er bovendien maar één het eerste jaar.

Wat is het hoogste aantal kinderen?

De meest vruchtbare vrouw van Oeganda wordt ze ook wel genoemd. En daar lijkt geen woord van gelogen: Mariam Nabatanzi (39) heeft maar liefst 44 kinderen op de wereld gezet. Drie keer beviel ze van een vierling, vier keer van een drieling en zes keer van een tweeling.